"Reménység kútjai'' találkozók a múlt feldolgozásáért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. február 17. vasárnap
Hamarosan újra indulnak a "Reménység kútjai'' találkozók a múlt feldolgozásáért, a társadalmat terhelő sebek gyógyulásáért, a keresztény-zsidó kapcsolatok építéséért, a kiengesztelődésért.

  • Budapesten,(március 2-3) 
  • Kassán,(április 13)
  • Pannonhalmán, (április 16)
  • Linz-Mauthausenben (május 10-12) és 
  • Auschwitzban (augusztus 23-25). 
Csatoljuk az átfogó nemzetközi programot, a budapesti részletes programot, és az alábbiakban néhány szót írunk a budapesti találkozón megszólaló tanítókról, előadókról. 

  • Vörös Károly katolikus történelemtanár a Patrona Hungariae gimnáziumban. Azért kértük fel, mert a tavalyi találkozósorozatra egy katolikus lányokból álló csoportot szervezett és vezetett, személyes barátságunk és elmélyült beszélgetéseink során részévé vált munkánknak. 
  • Dr. Tatai István református lelkész és teológus már a tavalyi konferencián is nagy erővel ébresztette lelkiismeretünket és hívott fel a múlt feletti megbékélés elsőrendű kötelességére. A tavalyi konferencián elmondott tanításának részleteit megnézhetik: 
  • Roman Gawel és a Shalom International - Roman Gawel vezetésével a lengyelországi Shalom International 15 éve minden évben a "Holokauszttól az Élő reménységig" címmel szervez konferenciát az egykori Auschwitz-Birkenau haláltáborok területén. A konferenciákat Isten különleges jelenléte övezi. A Shalom szolgálat az év többi részében az Ukrajnában a nagy szegénységben élő holokauszt-túlélőket látogatja. 
  • Jobst & Charlotte Bittner és a "TOS"  szolgálat -  Jobst és Charlotte Bittner 1987-ben alapította a TOS elnevezésű, felekezetektől független karizmatikus gyülekezetet és szolgálatot a dél-németországi Tübingenben. 1997 óta 11 különböző országban jöttek létre a TOS által alapított gyülekezetek, a szolgálat gyermekotthonokat hozott létre Latin-Amerikában és drog-rehabilitációs központot Kelet-Európában. Németországban gyülekezeteket és szociális irányultságú szolgálatokat hoztak létre Lipcsében és Albstadt-Tailfingen-ben. Apostoli szolgálata mellett Jobst Bittner tanít európai, dél-amerikai és az Egyesült Államok-beli közösségekben. Az imádság és Németország náci történelme feletti bűnbánat mindig is Jobst Bittner szívén volt. Az utóbbi években számos személyes barátságon, konferencián és az olyan kezdeményezéseken keresztül, mint az "Élők menete", az Úr elmélyítette kapcsolatát Izraellel és a messiási zsidó mozgalommal. Jobst and Charlotte Bittner hisznek abban és felismerték, hogy az egyház zsidó eredetének felismerése a kulcsa a végső idők ébredésének. Reményeink szerint a találkozók csúcspontja lesz, amikor Jobst és Charlotte a budapesten élő holokausz-túlélők egy csoportjával találkozik. Az általuk kezdeményezett "Élők menete" korábbi eseményeit az alábbi videókon nézhetik meg: http://youtu.be/AIq9d-gC91Uhttp://youtu.be/1Esg0FxcK4U www.tos.info 
  • Pavol Mestan professzor a pozsonyi zsidó múzeum történész-igazgatója. Őt tavaly Pozsonyban hallottuk a szlovák testvérek által szervezett bűnbánati istentiszteleten. Szenvedélyes szavakkal, történészi hitelességgel beszélt az okokról, amiért Szlovákiában is nehéz a társadalom egy jó részének elfogulatlanul szembenézni a kereszténység szerepével a holokauszthoz vezető úton. 
  • Horváth Aladár a cigányság holokausztjáról emlékezik, szavai kiáltássá válnak a mai Magyarországon kialakult helyzetben. 

A budapesti találkozóra MINDENKIT szeretettel várunk! A vidéki vagy külföldi alkalmak regisztrációs feltételei a mellékletben találhatók. Ha egy válasz e-mailben jelzik a budapesti találkozón való részvételi szándékot, segítenek a szervezésben!

 

A szervezők nevében szeretettel:

Simonyi Andrea

Segítseg az Élethez Alapítvány   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Sári Gabriella szociális testvér

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.       30/269-7018

You have no rights to post comments