Hit helyett hisztéria

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. január 20. vasárnap

Azt hitte, ha imádkozik, fel tudja támasztani, ezért a temetés előtt pár órával ellopta a temetőből apja holttestét egy detroiti férfi. Akár tíz év börtönt is kaphat.

A temetőből lopta el apja holttestét egy férfi, azt remélve, hogy így visszahozhatja az életbe - írja a Gawker.com. A detroiti férfit pénteken tartóztattak le, miután órákkal a temetés előtt elhozta a holttestet, és imádkozással próbálta feltámasztani. A rendőrség a férfi alagsorának fagyasztójában találta meg a holttestet.

"Ez nem egy szokványos eset, nem olyan, amivel minden nap találkozik az ember" - mondta Vincent Bright kirendelt védője, aki állítása szerint még nem beszélt védencével. A rendőrség szerint Bright édesanyja is a közelmúltban halt meg.

"Bright nagyon- nagyon zavarodott" - mondta a detroiti rendőrség egyik tagja, aki szerint mentális problémai lehetnek a rendkívül vallásos férfinak. Az egyik szomszéd azt mondta, nagyon kedves fiú volt, aki "normálisnak nézett ki". (origo)

ui: Félreértés ne essék: szegény fiú összeomlott lelkileg és nem tudta feldolgozni szerettei halálát. Erre a problémára Jézus Krisztus nem a halott-támasztás csodáját, hanem a gyászmunkát, az elbúcsúzást és a mennyek országának, az örök feltámadásnak reményét kínálja (és persze a többi keresztény segítségét - hogy ők hol voltak, arról nem írnak). Ettől még valóságos dolog a halott-támasztás, a szentek példája is mutatja, ez azonban mindig önmagán túlmutató céllal történik... - sipos

You have no rights to post comments