A Foxconn valóban gyerekeket dolgoztatott

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. október 17. szerda

A tajvani tulajdonban lév? Foxconn - a Microsoft és Apple nagy beszállítója - ma bejelentette, hogy a felmerül? panaszok miatt megindított vizsgálatuk szerint a kínai gyáraikban valóban találtak 14 évesnél fiatalabb, gyakornokként dolgozó gyermekmunkásokat. Mivel Kínában a munkavállalás alsó korhatára 16 év, a cég azonnal intézkedett, hogy a gyerekek visszakerüljenek az iskolákba.

A Foxconn nem közölte, hogy hány kiskorúról van szó. A Bloomberg hírügynökségének a vállalat szóvivője elmondta, hogy vállalják a teljes felelősséget a törvénytelen alkalmazásokért, és bocsánatot kérnek a történtek miatt. A Foxconn belső vizsgálatot is indított; ígéretük szerint a felelősöket azonnali hatállyal el fogják bocsátani.

A nyugati technológiai cégek beszállítóiként dolgozó nagy kínai üzemeket az elmúlt években folyamatosan támadják a gyárakban tapasztalható munkakörülmények miatt, de a civil szervezetek különösképpen szeretik célba venni az Apple nagy beszállítóit. Így került képbe a Foxconn is, amely a HP és a Microsoft termékein túl az iPhone és az iPad előállításában is fontos szerepet vállalt.

ITcafé

You have no rights to post comments