Végre egy jó hír - kevesebb az emberölés, mint tavaly

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. október 17. szerda

Országosan több mint húsz, míg Budapesten több mint negyven százalékkal csökkent a szándékos emberölések száma az előző év hasonló időszakához képest. A felderítések kilencven százaléka a statisztika szerint sikeres, a legrövidebb nyomozás Békés megyében volt, itt 26 nap után vádemelésig jutott az ügy.

Míg tavaly januártól augusztusig országszerte 97 befejezett szándékos emberölést regisztráltak a rendőrök, az idén 76-ot. A budapesti esetek száma 26-ról 15-re csökkent - a legfrissebb bűnügyi statisztika szerint.

Az emberölések száma 30 százalékkal lett kevesebb (idetartoznak a gondatlanságból elkövetett emberölések is): 226-ról 156-ra csökkent. 2011-ben még 7 százalékkal emelkedett az előző évhez képest az emberölések száma.

A bűncselekményeket átlagosan 284 nap alatt derítették fel a nyomozók, és kilencven százalékban sikeres volt a felderítés. A lap szerint a vádemeléssel záruló legrövidebb nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bonyolította le huszonhat nap alatt. Több olyan eset is volt, amikor néhány óra alatt elfogta a rendőrség a tettest vagy tetteseket.

(origo)

You have no rights to post comments