A sötétség centruma - jó hír után a rossz

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. október 02. kedd

A jó hír az, hogy a kormány tegnap törvényileg jelentősen megszigorította a nyerőgépek és kis kaszinók működtetését - a rossz hír az, hogy ezzel párhuzamosan viszont teljesen szabad utat adott a határ mellett építendő óriás kaszinóvárosnak, az EuroVegasnak. Az MTI-hír szerint idén elkezdődnek a bezenyei kaszinóváros építési munkálatai. Az első szórakoztatókomplexum megnyitását 2014 elejére tervezik,...

A Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé, egy 16 hektáros telekre tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni - írták közleményükben.

Az első építési ütem megvalósításához valamennyi engedély rendelkezésre áll. További tervmunkálatok csupán a későbbi ütemek, illetve a belső tervezés esetében szükségesek. Az MTI-vel közölték: az építési területen megtörtént a talaj felső rétegének eltávolítása, ez az előzetes vizsgálatokhoz volt szükséges. A tényleges építési munkálatok a finanszírozás véglegesítésével kezdődnek. A KPMG tanulmányára hivatkozva ismertették: a kivitelezés 35 milliárd, a működtetés évi 20 milliárd forint körüli adóbevételt jelent majd a magyar államkincstárnak.

Tájékoztatásuk szerint a tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger - partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt - mostanra "az építésre kész állapotig" fejlesztették a projektet, és jelenleg azon dolgoznak, hogy biztosítsák a komplexum elkészültének finanszírozását. Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia - amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal - 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt.

Ugye milyen ügyes manipuláció! 1200 álláshelyről beszélni a válság és komoly munkanélküliség idején - hát ez bizony szép szám. De vajon hány ember, hány család életét fogja tönkretenni a kaszinóváros? Hány újabb függőséget, hány öngyilkosságot és mennyi maffia-kapcsolatot fog jelenteni ez a nagyszerű, már szinte emberbaráti színben feltüntetett vállalkozás? Attól tartok, nagységrendekkel nagyobb lesz a szám 1200-nál... Kérlek Uram, ments meg minket ettől!  (sipos)

You have no rights to post comments