Még mindig háború, még mindig imádkozunk a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. október 01. kedd

Napit ötórás áramszünetek; tömegesen támadt települések és civil infrastruktúrák; ágyútölteléknek használt speciális csapatok--- háborús hírek + ima a békéért:

- A DTEK, a legnagyobb ukrán magán energetikai vállalat szerint a legjobb forgatókönyv szerint is napi ötórás áramszünetekkel kell számolni ezen a télen. Természetesen ez feltételezi, hogy Oroszország nem támadja tovább az energetikai infrastruktúrát, és az időjárás -15 fok felett marad − írta meg az Ukrajinszka Pravda.

- Az orosz erők 14 települést támadtak meg, vasárnap, 10 ember megsebesült – jelentette a Szumi terület katonai közigazgatása, amelyet a The Kyiv Independent tett közzé.
Esman városában öt ember megsérült, miután egy orosz irányított légibomba csapódott a településre. Egy másik irányított légibombatámadás Hlukiv településen további két embert sebesített meg. A szumi területi ügyészség szerint az eszmáni támadásban összesen öt 38 és 77 év közötti nő sérült meg, míg Hlukivban egy 53 éves nő és 50 éves férje sérült meg.
A Szumi területen máshol is dróntámadások célpontjai voltak különböző települések, amelyek polgári áldozatokkal jártak. Jampilban egy személy sérült meg egy orosz dróntámadás következtében, míg Drzsba faluban két másik személy sérült meg.

- Az orosz hadsereg az elmúlt héten csaknem 900 légibombát, több mint 300 Sahíd drónt és legalább 40 rakétát vetett be Ukrajna ellen. Az orosz terror nem ismer szünetet, és csak a világ egységével állítható meg – egységesen támogatva Ukrajnát és egységesen gyakorolva nyomást Oroszországra a háború miatt – írta az elnök.

- Hat ukrán régióban volt áramkimaradás a bombázások miatt - A szombat és vasárnap között Ukrajna hat régiójában történt áramkimaradás a lövések és a bombázások miatt. Erről az energiaügyi minisztérium sajtószolgálata számolt be – írja az Ukrajinszka Pravda. „Az elmúlt nap folyamán a Dnyipro, Donyeck, Zaporizzsja, Mikolajiv, Harkiv és Csernyihiv régiókban a lövések és bombázások miatt áramkimaradások voltak” – áll a közleményben.
A Csernyihivi területen élők az orosz lövések következtében teljesen elszigetelődtek az áramellátástól. Összesen 438 lakás maradt áram nélkül. Harkiv területén háztartási fogyasztók, valamint a vasút maradt áram nélkül. Az ellátást helyreállították.

- Vasárnap reggel Ivan Fedorov, a Zaporizzsjai Regionális Katonai Igazgatóság vezetője beszámolt egy Zaporizzsja elleni nagyszabású orosz támadásról, amelynek következtében egy lakóház megsemmisült, kisebb tüzek keletkeztek, és legalább 5 sebesült is van. Az oroszok tömegesen támadják Zaporizzsját. Egy lakónegyedet értek találatok – írta Fedorov Telegramon, amit az Ukrajinszka Pravda szemlézett. Fedorov később hozzátette, hogy az oroszok több mint 10 csapást hajtottak végre Zaporizzsjában. „Egy többemeletes épület és magánházak pusztultak el. A romok alatt emberek lehetnek” – tette hozzá.

- Ágyútölteléknek használnak minket – forronganak az orosz katonai bloggerek - speciális csapatokat küldtek az ukrán állások megrohamozására a frontvonalakra nehezedő nyomás fenntartása érdekében – a veszteségek növekedésével azonban egyre több Kreml-barát orosz katonai blogger azzal vádolja a hatóságokat, hogy szemet hunynak a fölött a nyilvánvalóan széles körben elterjedt gyakorlat fölött, miszerint a speciális katonai egységeket ágyútöltelékként használják a tömeges gyalogsági támadásokban. A létszámhiánnyal és a Kelet-Ukrajnában tapasztalható nyomasztó szükségletekkel szembesülve az orosz kormány állítólag a legképzettebb csapatait veti be tömeges gyalogsági támadásokban, méghozzá kiugró költségek mellett. A brit katonai hírszerzés szerint az elmúlt négy hónap bizonyult a legköltségesebbnek az orosz erők számára, ráadásul az elesett orosz katonák számát már 610 ezer körülire becsülik, és szeptemberben várhatóan több mint napi ezer fő esik majd el a harctéren.
A bloggerek szerint mozgásukban korlátozottakat, sebesülteket is rohamokra küldenek, akik sokszor még a támadásig sem jutnak el, így feleslegesen halnak meg.
De nem csak a bloggerek elégedetlenkednek, a 60. dandár 97. zászlóaljának egyik parancsnoka korábban azt mondta, hogy a Liman területén „fiatal és tapasztalatlan katonák” segítségével visszavert támadások hullámai jelentős veszteségeket okoztak az orosz erőknek.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments