CNN: Az oroszok meg akartak ölni egy német fegyvergyárost

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. július 12. péntek

Az amerikai hírszerzés a CNN cikke szerint idén fedezte fel, hogy az orosz kormány merényletet tervez egy német fegyvergyár vezetője ellen. A terv egy szabotázssorozat része, amellyel az oroszok az Ukrajnába irányuló fegyverszállítás lassítását szeretnék elérni. A lap amerikai és nyugat-európai hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az oroszok Armin Pappergert, a Rheinmetall nagyhatalmú vezetőjét szerették volna megölni. Erről tájékoztatták a német titkosszolgálatokat, akik megakadályozták a támadást.

Papperger és a Rheinmetall Kijev egyik legfontosabb támogatója, ez a cég gyártja azokat a 155mm-es lövedékeket, amelyeket leggyakrabban használnak a háborúban. A cég hamarosan Ukrajnában is gyárat nyit, ami komolyan aggasztja az oroszokat.

Papperger a magyar kormánnyal is szoros kapcsolatot ápol, többször járt Orbán Viktornál a háború kirobbanása óta, mert a Rheinmetallnak magyar érdekeltségei is vannak. A lap szerint a szabotázsakciók oka az, hogy Oroszországnak az utóbbi hetekben nem ment jól a harcmezőn, a támadásaik elakadtak, Ukrajna pedig újabb fegyvertámogatásokra számíthat. Az viszont újdonság, hogy az oroszok egy európai civilt szerettek volna megölni Európa területén.

(24.hu)

You have no rights to post comments