Jégeső, diónyi jegekkel

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. augusztus 05. vasárnap
39 fokos kánikula és közben jéges? diónyi jegekkel. - Diónyi, s?t annál nagyobb jégdarabok is estek szombaton kora este az észak-borsodi Kazincbarcikán és környékén. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a Sajó folyó mentén vonult a zivatar, érintve az ottani településeket.

Kazincbarcikán körülbelül 10 percig tartott a jégverés, utána már csak kisebb szemű jég és eső esett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Edelény, Berente, Alacska, Sajóivánka, Sajóvelezd és Sajószentpéter településeket érintette a zivatar, volt, ahol megrongálta a palatetőket, és fákat döntött ki.

Sajószentpéteren egy kilencfős családot ki kellett költöztetni a vihar miatt megrongálódott otthonából. Az önkormányzat helyezte el őket, és ellátásukról is gondoskodik.

Sajóivánkán a szél kettétört egy oszlopot, a vezetéket csak a lélek tartja, az áramszolgáltatók útban vannak a helyszínre – mondta el a katasztrófavédelem ügyeletese.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a várható felhőszakadások miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. (MTI)

Imádkozzunk továbbra is az időjárás helyreállítódásáért és a természeti katasztrófák megszűnéséért!

You have no rights to post comments