Barátnőjüket védve haltak meg a moziban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. július 25. szerda

Miközben megkezdődött az új Batman-film bemutatóján történt coloradói mészárlás elkövetőjének tárgyalása, egyre több történet került nyilvánosságra az áldozatokról is. Ezek között három egészen hasonló is van - három férfi azért halt meg, mert barátnőiket védték testükkel a golyóktól - írja a Huffington Post.

Egyikük a 26 éves Jon Blunk, aki korábban a haditengerészetnél is szolgált. Amikor a lövöldözés elkezdődött, a földre vetette barátnőjét és saját testével védte. Amikor a lövések abbamaradtak, a lány, Jansen Young megpróbált felkelni, de azt érezte, barátja nem mozog. Azt, hogy meghalt, csak akkor vette észre, amikor megpróbálta felrázni azzal, hogy indulniuk kell. Jansen Young anyja a New York Daily Newsnak azt mondta, Jon olyan fiú volt, akit mindenki szeretne a lányának.

Egy másik történet a 27 éves Matt McQuinné, aki 26 éves barátnőjét védte - ő is ráborult a lányra, amikor a lövések elkezdődtek. Samantha Yowler is megsérült a lábát, MQuinn azonban a helyszínen meghalt, miután háromszor is eltalálták.

A 24 éves Alex Teves pszichológushallgató szintén barátnőjét védve halt meg.

John Hickenlooper coloradói kormányzó azt mondta, a tragédia mellett olyan emberi hősiességet láthattunk a moziban, amire a hősiesség nem is elég jó szó. Barack Obama pedig arról beszélt, a gyilkosság gyanúsítottjának, James Holmesnak már rég nem emlékeznek majd a nevére akkor, amikor a hősök emléke még élni fog.

(index)

You have no rights to post comments