Mikor lesz már vége? Hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. február 08. csütörtök

Többezer lövedék naponta egy városra; lebombázott szállodában meghalt csecsemő; több, mint 1500 megsérült egészségügyi intézmény; halottak és sérültek a lebombázott 18 emeletes házban; Oroszország évente 4,5 milliárd dollárt fizet Iránnak a drónokért; közben 10,8 milliárd dollárnyi kár az ukrán kultúra, sport és vallás területén... hírek + ima:

- Oroszország naponta 1500-2500 lövedéket és rakétát lő ki Donyeckre – közölte a régió kormányzója a Sky News szerint. Vadim Filaskin hozzátette, a támadások célpontjai a kritikus infrastruktúrákat célozzák. A kormányzó úgy véli, Moszkva továbbra is az egész régió elfoglalására törekszik.

- Meghalt egy csecsemő egy orosz rakétatámadásban Harkivban - Az orosz erők rakétacsapást mértek egy Harkiv környéki szállodára hajnalban, a támadásban meghalt egy csecsemő – írta az Unian. „Körülbelül 2 óra 30 perckor Zoloshivnál az orosz erők két rakétát lőttek egy háromszintes szállodára. Egy két hónapos kisfiú meghalt” – közölte Oleg Szinegubov, a harkivi terület vezetője. Szinegubov hozzátette, a támadásban három nő is megsérült, egyikük az elhunyt gyermek édesanyja. A sérülteket kórházba szállították.

- Több mint 1500 egészségügyi intézmény sérült meg a háború kezdete óta - A  háború kezdete óta 1523 családorvosi rendelőt, poliklinikát, és kórházat ért találat Ukrajnában,194 épület pedig teljesen megsemmisült – írja a Kárpáti Igaz Szó. Emellett több mint 100 mentőautó megrongálódott, és 258 megsemmisült.
Harkiv, Donyeck, Mikolajiv, Kijev, Csernyihiv, Dnyipro, Herszon és Zaporizzsja megyében a legjelentősebbek károk. 502 egészségügyi objektumot azonban sikerült felújítani, 362-ben pedig részleges helyreállítás történt.
 
- Legalább négy ember meghalt a kijevi támadásokban, a sérültek száma is nőtt - Hajnal óta rakéta- és dróncsapások érték Ukrajnát, amelyeknek számos sérültje volt. Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester közölte: négy ember meghalt a támadásban, valamint most már 38 sérültről tudnak (korábban még csak 14 sérültről írtak az ukrán sajtóban). Mind a négyen egy 18 emeletes épületben haltak meg, amelynek több szintje is beomlott. Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is arról írt, hogy zajlanak a katasztrófavédelmi munkálatok, és többen is a romok alatt rekedtek.

- Oroszország évente 4,5 milliárd dollárt fizet Iránnak a drónokért Az elemzők által idézett adatok szerint egy kamikaze típusú pilóta nélküli repülőgép (UAV) körülbelül 193 ezer dollárba kerül Oroszországnak. Ezeket 6 ezer darabos tételekben vásárolja, ami összesen mintegy 1,1 milliárd dollárt tesz ki – írja a Focus.
A Kreml évente mintegy 4,5 milliárd dollárt utal Teheránnak a Shahed típusú drónok importjáért, amelyekkel ukrán városokat bombáznak. Erről a washingtoni Institute for the Study of War (ISW) kutatóintézet számolt be a Prana Network nevű hackercsoport adataira hivatkozva, amely feltehetően bejutott az Iszlám Forradalmi Gárda Szahara Thunder nevű fedőcégének szervereibe.

- A kultúrában, a vallásban, a turizmusban és a sportban az ukrajnai háború következtében keletkezett veszteségeket mintegy 10,8 milliárd dollárra becsülik – írja az Interfax. Az orosz agresszió következtében a kultúra, a vallás, a turizmus és a sport területén a közvetett veszteségek összértéke meghaladta a 10,8 milliárd dollárt – közölte Mariana Oleszkiv, az Ukrán Turisztikai Fejlesztési Ügynökség elnöke szerdai záró sajtótájékoztatóján.
Elmondta, hatalmasak a veszteségeik, amelyeket a regionális szervezetekkel együtt rögzítenek. Hangsúlyozta, hogy néhány helyszínt talán már soha nem lehet helyreállítani. Oleszkiv úgy fogalmazott, hogy a veszteségek bejelentésével máris keresik a (jövőbeli) helyreállítás lehetőségeit.
A háború kezdete óta 1804 kulturális helyszín, 348 vallási épület és 164 turisztikai helyszín semmisült meg vagy rongálódott meg. A turisztikai létesítmények elvesztését 4,4 milliárd dollárra, a környezeti károkét pedig 2 billió dollárra becsülik. 13 nemzeti parkot, nyolc természetvédelmi területet és két bioszféra-rezervátumot veszítettek el.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy szabadíts meg minket a gonosztól! A háború, gyűlölet, viszály szellemeitől, a gonoszság szálláscsinálóitól, antikrisztusi vezetőktől! Kérünk, áraszd ki ránk Szentlelkedet, a Bűnbánat Lelkét, a Szeretet Lelkét, hogy az emberek megértsék, milyen szörnyűségeket követnek el és a béke útjára térjenek! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments