Tombol a háború - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. február 06. kedd

Lerombolt hotel; 1600 iskola megrongálódott, 900 ezer gyerek csak távoktatásban tanulhat; húszezer elhurcolt kiskorú; tiltakozás az orosz "vérgabona" ellen - hírek + ima:

- Leromboltak egy háromcsillagos hotelt Harkivban az oroszok - Oleh Szinyehubov, a Harkivi terület kormányzója még az éjjel közölte, hogy Zolocsev településen tüzérségi csapás ért egy háromcsillagos hotelt. Az épület beomlott, és négy ember a romok alá került. Szinyehubov szerint közülük hármat már kimentettek, de a negyedik személyt kimentésén még dolgoznak.

- Minden hetedik iskola megrongálódott Ukrajnában - A háború kezdete óta több mint 1600 iskola rongálódott meg és több mint 200 intézmény teljesen megsemmisült – idézi Andrij Sztaskiv ukrán oktatási és tudományosminiszter-helyettest a kiszo.net.
A háború jelentősen megakadályozta a gyermekek jelenléti formában való tanítását, ami a minőségi oktatáshoz való hozzáférés hiánya miatt oktatási veszteségekhez vezetett. Több mint 200 iskola vált a földdel egyenlővé, és több mint 1600 romossá vált. Röviden: Ukrajnában minden hetedik iskola jelentős károkat szenvedett – mondta a politikus. Azt is közölte, hogy jelenleg Ukrajnában körülbelül 900 ezer gyerek tanul távoktatásban amiatt, hogy nem tudnak iskolába járni.

- Az oroszok csaknem húszezer kiskorút hurcoltak el otthonukból - Ukrajna Főügyészsége több mint 19 500 olyan gyerek adatait ellenőrzi, akiket akaratuk ellenére hurcoltak el Oroszországba, és tartják őket ott – írta meg a Kárpáti Igaz Szó. Az orosz „humanitárius akciónak” nevezik a kitoloncolást – közölte Andrij Kosztin, Ukrajna főügyésze.
Összesen 19 546 kiskorú adatait ellenőrizzük, akiket »humanitárius akció« álcája alatt Oroszországba hurcoltak. Ezeket a gyerekeket nem egyszerűen áttelepítették, hanem megfosztották őket identitástudatuktól, orosz állampolgárokká tették, orosz családoknál helyezték el, orosz átnevelő iskolába járatják, megtiltják, hogy ukránul beszéljenek – jelentette ki a főügyész.
Kostin megjegyezte, hogy az ilyen akciókat tiltja a nemzetközi humanitárius jog. Hozzátette azt is, hogy az ENSZ független, Ukrajnában elkövetett jogsértéseket vizsgáló bizottsága arra a következtetésre jutott, hogy „a bizottság által vizsgált helyzetek egyikében sem felelt meg a nemzetközi humanitárius jog követelményeinek a gyermekek átszállítása egészségügyi okokból”.

- Lett gazdák ezrei tüntettek az orosz „vérgabona” behozatala ellen - Lett gazdák ezrei vonultak utcákra hétfőn az orosz gabona- és más agrártermékek európai uniós importjának betiltását követelve. „Az EU engedélyezi az orosz »vérgabona« importját közös piacunkra, valamint átszállítását az európai kikötőkön és pályaudvarokon” – nehezményezte Juris Lazdins, a tiltakozó akció szervezője Jelgava városában tartott egyik tüntetésen az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.
Egyik kézzel segítünk az ukránoknak, de a másikkal engedjük az agresszor országot gabonát lopni Ukrajnában és azt nagy haszonnal értékesíteni Európának. Követeljük, hogy vágják el Oroszországot ezektől a lehetőségektől, hogy ne tudja finanszírozni háborús erőfeszítéseit – hangoztatta Lazdins.
Lettország az orosz mezőgazdasági termékek, köztük gabona és olajosmagvak jelentős importőre. A tüntetéseket 16 városban tartották, és a szerteágazó követelések között szerepelt még a bürokratikus terhek csökkentése, illetve az általános forgalmi adó csökkentése a hazai termesztésű gyümölcsökre és bogyókra.
A rendőrség közreműködött abban, hogy a traktorok járműoszlopai elérjék Jelgavát anélkül, hogy közlekedési fennakadásokat okoznának.

Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, békéért esdeklünk! Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Kérünk, szabadíts meg minket minden megszálló hatalomtól, antikrisztusi vezetőtől, a gyűlölet, bosszú és háborúság kufáraitól és haszonlesőítől! Ajándékozz nekünk jó vezetőket és hozd el a bűnbánat és megújulás, a kiengesztelődés és megbékélés idejét, hogy megvalósuljon köztünk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments