Zelenszkij elnök megköszönte telefonon Ferenc pápának az ukrajnai béketörekvéseit

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. december 30. szombat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos honlapján számolt be december 28-án, csütörtökön arról, hogy „telefonon beszélt Ferenc pápával, akinek köszönetét fejezte ki karácsonyi jókívánságaiért és a béke érdekében tett erőfeszítéseiért, főként az úgynevezett békeformula támogatásával”, amelyet immár több mint nyolcvan ország támogat.

Csütörtök este saját honlapján jelentette be az ukrán elnök, hogy a nap folyamán telefonbeszélgetést folytatott Ferenc pápával, amelyről a Szentszék eddig a saját részéről nem adott ki közleményt.

„Most beszéltem Őszentsége Ferenc pápával, hogy kifejezzem hálámat az Ukrajnának és az ukránoknak szóló karácsonyi jókívánságaiért, továbbá a békekívánságáért, egy mindannyiunk számára igazságos béke kívánságaiért” – szól Zelenszkij elnök bejegyzése.

„Megbeszéltük továbbá a békeformulával kapcsolatos közös munkánkat, melyben immár több mint nyolcvan ország érintett képviselői szinten, de lesznek még mások is. Hálás vagyok a Vatikánnak, hogy támogatja a munkánkat” – zárul a rövid elnöki közlemény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

You have no rights to post comments