Közel száz menekült gyermek vett részt a Karitász-karácsonyon a Magyar Szentek templomában

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. december 23. szombat

A Katolikus Karitász 210 menekült részvételével rendezett karácsonyi ünnepséget december 21-én Budapesten, a Magyar Szentek templomában. Az eseményen Martos Levente Balázs püspök; Haborij Damján, a magyarországi ukrán görögkatolikus egyház lelkipásztora is jelen volt. A belső-ukrajnai és kárpátaljai gyerekek ünnepi műsora, majd közös ima után a részt vevő családok ajándékcsomagokat vehettek át.

A Karitász „Tárjátok ki a szíveteket!” elnevezésű adventi segélyakciójának mindig hangsúlyos része a családok és gyermekek megajándékozása.

Idén december 21-én, csütörtökön délután 210 ukrán és kárpátaljai menekült részvételével szerveztek karácsonyi ünnepséget az újbudai Magyar Szentek templomában.

Az esemény házigazdája Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója volt.

Az ünnepi eseményen részt vevő hatvannégy család az Ukrajnában továbbra is dúló háború viszontagságai miatt érkezett hazánkba, és a Katolikus Karitász budapesti integrációs központja rendszeresen támogatja őket élelmiszerrel, utalványokkal, magyar mint idegennyelv oktatásával, prevenciós egészségügyi szűrésekkel, munkaerőpiaci integrációval és különféle családi programokkal.

(Magyar Kurir)

You have no rights to post comments