Háborús hírek - békéért esdeklünk...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. szeptember 05. kedd

Metrókocsikból iskola; deportálásból hazatérő gyerekek; cinikus játék a gabonaegyezménnyel - hírek + ima:

- Metrókocsikat alakítottak át iskolává Ukrajnában - Harkivban óvóhelyeken indult meg a tanítás szeptemberben, miután folyamatosan bombázzák a várost. A városi tanács egy metróállomáson, ott állomásozó metrókocsikban alakította ki a tantermeket – írta a Sky News.
„Az átalakítás körülbelül egy hónapig tartott” – mondta Ihor Terekhov polgármester, aki hozzátette, a diákok jól érzik magukat, még ha kicsit össze is vannak zavarodva a furcsa helyzet miatt.

- Tizenegy gyermek sikeresen visszatért Ukrajnába az illegális kitoloncolás után - Tizenegy gyermeket küldtek vissza Ukrajnába, miután az oroszok illegálisan deportálták őket, állítják az ország hatóságai – írja a Sky News.
A gyermekeket, akik közül néhányan mindössze kétévesek voltak, az orosz megszállás alatt álló Herszon városában illegálisan fogva tartották – közölte az ukrán Verhovna Rada, vagyis az Ukrán Legfelsőbb Tanács. Mint írják, öt gyermeknek van családja, akikhez visszatérhetnek. „Ma megkezdődött a tanítás, és további 11 gyermek tanulhat Ukrajna oktatási intézményeiben” – olvasható a testület Facebook-bejegyzésében.

- Annalena Baerbock német külügyminiszter élesen bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt a gabonamegállapodás megújításának elutasítása és az ukrán kikötői infrastruktúra elleni folyamatos támadások miatt. A Bild szerint Baerbock ezt azután mondta, hogy Berlinben találkozott Luminica Odobescu román külügyminiszterrel.
Vlagyimir Putyin cinikus játékot űz a gabonaegyezménnyel – mondta.
A német külügyminiszter fontosnak nevezte Recep Tayyip Erdogan török elnök erőfeszítéseit a gabonamegállapodás megújítására, és azzal vádolta Oroszországot, hogy súlyosbítja az élelmezési helyzetet a világban.
Csak Putyin miatt a teherhajóknak ismét nincs szabad áthaladásuk a Fekete-tengeren. Így Oroszország súlyosbítja a globális éhezést – mondta Baerbock.

Béke fejedelme, szentséges Istenünk, Jézus Krisztus nevében békéért esdeklünk! Békét adj szívünknek, békét családunknak, közösségeinknek, egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, békét az egész világnak! Add, hogy befejeződjenek a harcok, elmeneküljenek a megszállók, megszabaduljunk a viszályt szítóktól, a háború haszonlesőitől, antikrisztusi vezetőktől és a gonoszság minden erejétől! Hadd jöjjön el közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments