Terror és finanszírozói - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. május 26. péntek

Terrorbombázás Ukrajna ellen, háborús szponzor a Milka - hírek + ima:

- Oroszország folyamatosan terrorizálja Ukrajnát éjszakai támadásaival – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, leszögezve, hogy csak az elmúlt éjszaka 36 orosz drónt lőttek le. Moszkva továbbra is terrorizálja és 36 drónnal támadta Ukrajnát. Egyik sem érte el a célját– írta az ukrán elnök, köszönetet mondva az ukrán légvédelemnek a 100 százalékos teljesítményért.
Az ukrán légerő jelezte, hogy az oroszok iráni gyártmányú, Sahíd 136 és 131 típusú, pilóta nélküli légi eszközökkel indítottak támadást északi és déli irányból.
Az ellenség kétségkívül kulcsfontosságú infrastruktúrákat és katonai létesítményeket vett célba az ország nyugati régióiban – olvasható a légierő Telegram-csatornáján. A kijevi katonai adminisztráció vezetője közölte, hogy a fővárost több hullámban is támadták drónokkal, ebben hónapban ez volt a 12. támadás Kijev ellen. Déli és nyugati ukrán megyék regionális és katonai vezetői is jelezték, hogy a régiókban orosz drónokat lőttek le.
Oroszország május eleje óta fokozta az Ukrajna elleni éjszakai rakéta- és dróntámadásait. Két alkalommal Kinzsal típusú hiperszonikus rakétákat vetett be, amelyeket nehezebb elfogni. Kijev azt állítja, hogy a háború során először amerikai Patriot légvédelmi rendszerrel sikerült elfognia ezeket a rakétákat, de Oroszország kétségbe vonta ezt.
Volodimir Zelenszkij közlése szerint a háború kezdete óta mintegy 1160 iráni gyártmányú drónt vetettek be Ukrajna ellen. Az ukrán elnök felszólította Teheránt, állítsa le a drónok szállítását Oroszországnak – írja az MTI.

- Az ukrán állami korrupcióellenes ügyészség (NAZK) Oroszország támogatójává nyilvánította a Milkát, az Oreót és egy sor másik édességmárkát birtokló Mondelez International nevű vállalatot. A vállalatot Oroszországban és Ukrajnában sokan a Barney nevű csokoládémárka alapján ismerik, amelyet továbbra is árul mindkét országban.
A NAZK közleményében azt írta, hogy „Barney mackót” azért helyezték a háborús szponzorok listájára, mert más nemzetközi vállalatokkal ellentétben nem hagyták el Oroszországot, és adót fizetnek a moszkvai kormányzatnak.
Az ukrán szerv szerint a Mondelez piacvezetőnek számít az orosz édességpiacon a csokoládék, nyalókák és kekszek szegmensében, és a rágógumik, karamellák terén is második helyen állnak.
Az ukránok szerint a Mondelez 339 millió dolláros profitot tett zsebre 2022-ben, amely után több mint 61 millió dollár adót fizettek be az orosz kormányzatnak.
Ezek azok a száraz pénzügyi adatok, amelyeket azoknak az ukrán gyerekeknek az életében tudunk mérni, akik sosem fogják többé Barney mackót enni – írta a közleményben a vállalat, amely néhány hete ugyanerre a listára helyezte az OTP Bankot is. (index.hu)

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy Szentlelked erejével hozd el a bűnbánat és megújulás, a béke és kiengesztelődés idejét a világba! Add, hogy vége legyen a háborúnak Ukrajnában és az egész világon! Szabadíts meg minket a megszálló erőktől és az antikrisztusi vezetőktől, mert benned bízunk! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments