Kiskorú elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett egy papot a kalocsai érsek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 07. kedd

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye kiadott egy közleményt az egyik papjuk gyerekbántalmazási ügyében, és bár még tart az eljárás, mégis tájékoztatták a közvéleményt.

A Ferenc pápa által egyházi törvénybe iktatott egyházmegyei bejelentőoldalra érkezett jelzés a kalocsai érsekség egy papjával szemben. A Magyar Kurírnak elküldött közlemény szerint Bábel Balázs érsek haladéktalanul előzetes vizsgálatot rendelt el az eset pontos és alapos kivizsgálása érdekében, és a szóban forgó lelkipásztort az egyházi törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggesztette.
Mint írják, az érintett felek részletes meghallgatása után az Érseki Hivatal megkereste az illetékes állami hatóságot kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt, és a rendelkezésre álló dokumentációt teljeskörűen rendelkezésre bocsátotta.
Ezzel párhuzamosan az Érseki Hivatal kezdeményezte az előzetes vizsgálat anyagának továbbítását a Vatikán felé is.
Az érintettek támogatására a Kecskeméten működő Reménység Háza Lelkigondozói és Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálat felkészült munkatársakkal rendelkezésre áll, írja az érsekség, amely - „mivel folyamatban lévő ügyről van szó” - további tájékoztatást nem ad egyelőre. Ugyanakkor     „szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért”.
(444.hu)

You have no rights to post comments