Heti könyvajánló: A legnagyobb magyar próféta és szent - István király és életműve

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. február 07. kedd

Sípos (S) Gyula: A legnagyobb magyar próféta és szent - István király és életműve

 Szent István volt az, aki az egymással viszálykodó magyar törzseket képes volt újra egyesíteni. Uralomra kerülésekor a Kárpát-medence minden oldalról hatalmas nyomás és támadás alatt állt. A törzsi területekből hol itt, hol ott foglaltak el egy darabot német, cseh, lengyel, vagy épp bizánci és besenyő csapatok. István azonban hitt az Istentől jövő királyi felkenésében, értette, hogy ennek mi a tartalma, tisztában volt ennek prófétai, tanítói, apostoli vonatkozásaival, ezeket megélte és gyakorolta is.

Szent Istvánt nem politikai vagy gazdasági okok késztették a krisztusi-hit elfogadására. Ő valóban Isten embere volt, akinek erős víziója, határozott elképzelése és ehhez igazodó stratégiája volt a Magyar Királyságról! Ezt a víziót pedig - olykor a kortársi gyakorlattól teljesen eltér? módon és eszközökkel -  képes volt megvalósítani.

Írásunkban bemutatjuk István király személyiségét - ahogy az a korabeli dokumentumokból kirajzolódik előttünk -, azt az európai és hazai közeget amiben működnie kellett és röviden ismertetjük azt a hatalmas művet, amit ő létrehozott és aminek hatása máig tart.
Bízom benne, hogy ezzel is hozzájárulhatunk történelmünk e kimagasló alakjának megismertetéséhez, segítünk újragondolni és korunkra adaptálni életművét.

Méret: 11x18 cm

Oldalszám: 80 oldal

A könyv ára: 1000 Ft

A postaköltséget mi álljuk, azért nem kell fizetni!!!

Megrendelhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

You have no rights to post comments