Európai gyerekek akciója Ukrajna békéjéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. január 20. péntek

Tizennyolc európai gyermek ötlete alapján, akik azon gondolkodtak, hogyan segíthetnének az ukrajnai háború sújtotta barátaikon, január közepén figyelemfelkeltő kampány indult a békéért KidsAction4Peace címmel, remélve, hogy a különböző európai országok kormány- és államfőinek „szívéhez” is eljut az üzenet.

Aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, készítsen egy rajzot, írjon egy verset vagy levelet a békéről, tüntesse fel a #KidsAction4Peace hashtaget, kérjen meg legalább öt másik gyermeket, hogy tegye ugyanezt, ossza meg az üzenetet a közösségi médiában egy fotón keresztül, és január 25. és 30. között küldje el az egészet a kiválasztott kormány- vagy államfő postacímére, vagy akár egy másik ország címére. Ha mindezt többen együtt teszik, akár egy család, egy baráti kör, egy osztály vagy egy hittancsoport, még szebb tapasztalattá válhat.

Sofia, Agnes, Matteo, Costanza, Nicola, Mattia, Teresa, Cristina, Anastasia, Leonor, Margarida, Leonor, Joao, Leonor, Thiméo, Mathilde, Adéline és Aurélien, azaz tizennyolc 7 és 12 év közötti olasz, portugál és belga gyerek – valamennyien a Fokoláre mozgalom tagjai – indította útjára ezt a kezdeményezést. Az akció január 30-án, a béke és az erőszakmentesség iskolai napján ér véget, néhány nappal az Európai Tanács február 9–10-i brüsszeli rendkívüli ülése előtt.

A béke és az erőszakmentesség iskolai napját 1964 óta rendezik meg január 30-án, Mahatma Gandhi halálának évfordulóján. A napot Llorenç Vidal mallorcai költő és oktató indítványozta, abból a célból, hogy a fiatalok körében elősegítse és ápolja más emberek, egymás és a természet tiszteletben tartását.

Bővebb információ olasz, angol, spanyol, francia és portugál nyelven ITT olvasható.

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Movimento dei focolari

Magyar Kurír

You have no rights to post comments