Legalább 18 halott és 73 sebesült - hír + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. január 15. vasárnap

Két hullámban támadta rakétákkal szombaton Ukrajnát az orosz hadsereg, a becsapódásokban legalább 18-an meghaltak és legalább 73-an megsebesültek. Az ukránok szerint a cél az ország energia-infrastruktúrájának szétrombolása volt, de több rakéta célt tévesztett és lakóépületekbe csapódott. A romok között még körülbelül 40 embert keresnek.

Ahogy korábban írtuk, Dnyipróban egy kilencemeletes panelházba csapódott rakéta, amelynek egyik lépcsőháza teljes egészében leomlott. A túlélők mentése a romok alól még órákon keresztül tartott, késő éjszakára legalább 38 embert találtak meg így.
A szombat reggeli kijevi rakétatámadás azért is érte váratlanul a lakosságot, mert a háborúban először nem szólaltak meg a légvédelmi szirénák. Jurij Ignat ukrán tisztviselő szerint azért, mert az oroszok valószínűleg ballisztikus rakétákat lőttek ki, amelyeket az ukrán légvédelem nem tud sem érzékelni, sem kivédeni. (Guardian, Reuters)

Könyörülj rajtunk Urunk, mert nélküled elveszünk! Állítsd meg a háborút, szabadíts meg minket a háborús uszítóktól és gyilkosoktól, antikrisztusi vezetőktől és hozd el az áldott békét Ukrajnának és az egész világnak! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments