Barbárok - cikkek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. szeptember 24. szombat

Kasztrált halottak a tömegsírban, megkínzott hadifoglyok, szüntelen magánzárka - cikkek és ima:

- 436 holttestet találtak az iziumi tömegsírban
Befejezték az iziumi tömegsír exhumálását, a CNN cikke szerint összesen 436 holttestet találtak, ezek közül 30-on voltak kínzás jelei. A legtöbb holttesten erőszakos halál jelei mutatkoztak – ezt Oleh Szinjehubov, a harkovi régió katonai közigazgatásának vezetője írta. Hozzátette: Találtak holttesteket kötéllel a nyakukon, megkötött kézzel, törött végtagokkal és lőtt sebekkel. Több férfinak amputálták a nemi szervét. A holttestek többsége civil volt, 21 katonát találtak a tömegsírban.


- Kegyetlenül megkínozták az ukrán hadifoglyokat, legtöbbjüket kórházban kezelik
Kirilo Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője a szeptember 21-i fogolycseréről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ukrán foglyok közül sokan nagyon kegyetlen kínzásnak voltak kitéve. Mint arra kitért, vannak olyanok, akik kevésbé rossz állapotban szabadultak a fogságból, ha azt nem számítjuk, hogy legtöbbjük krónikus alultápláltságban szenved. Budanov elmondta, hogy a szabadult foglyok egy részét jelenleg egy csernyihivi kórházban kezelik.

- Navalnijt alig egy hónap alatt ötödjére is magánzárkába helyezték
A börtönben lévő orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij ötödik alkalommal került magánzárkába augusztus közepe óta, véleménye szerint politikai indíttatású okok miatt – írja a Szabad Európa.  
A Kreml legfőbb, szókimondó kritikusát újabb 12 napra visszaküldték a magánzárkába egy nappal azután, hogy véget ért az előző, 15 napos büntetése – írta Kira Jarmisz, Navalnij sajtótitkára szeptember 23-án Telegramon.
Eközben a politikus Twitter-fiókjában megjelent egy felvétel, amelyen Navalnij egy bírósági tárgyaláson szólal fel egy videóban. Ebben azt állítja, hogy a magánzárkába való visszaküldése politikai okokból történt, miután nemrég bírálta Vlagyimir Putyin részleges mozgósításra vonatkozó bejelentését.
Hogy kiálljak az ellen az ötlet ellen, hogy népünkből több százezer embert küldjenek más ártatlan emberek megölésére a semmiért, ha kell, 12 napra vagy még annál is tovább büntetőcellába megyek – mondta Navalnij nyilatkozatában.

Mennyei Atyánk! látjuk már, hogy milyen gonoszságokra képes a sötétségbe taszított emberi személyiség - de azt is tudjuk, hogy amíg élünk, mindig van lehetőség visszafordulni. Ezért kérünk Téged most Jézus Krisztus nevében, hogy add meg a bűnbáat, a megtérés és megújulás ajándékát mindazoknak, akik részesek ezekben az iszonyatos bűnökben, vagy ezeket támogatják, relativizálják. Kérünk, hozd el a békét a szívünkbe, családjainkba, egyházunkba és hazánkba, és hozd el a szabadulást és a békét Ukrajnának, Oroszországnak és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments