Ez az a nap! július 23-án a Puskás Arénában

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. július 18. hétfő

Ez az a nap! címmel kortárs keresztény könnyűzenei koncert lesz július 23-án a Puskás Arénában. A fellépők között találjuk a kortárs keresztény könnyűzene világsztárjait és a műfaj hazai képviselőit: érkezik a Bethel Music és Michael W. Smith az Egyesült Államokból, a Planetshakers Ausztráliából és színpadra lép többek között Pintér Béla, Caramel és Mező Misi is – közölték a szervezők az MTI-vel.

Két éve várat magára, hogy a szerte a világból érkező vendégek tízezrei együtt, élőben ünnepeljék az Ez az a nap! elnevezésű rendezvény 20. évfordulóját, most azonban elérkezett az alkalom.

A közleményben László Viktor, a mozgalom alapítója felidézte: az Ez az a nap! rendezvénysorozatot 2000-ben azzal a céllal hívták életre, hogy évről évre legyen alkalom, ahol egy nagyszabású, felekezetközi eseményen lehetnek együtt keresztények és Istent keresők. A 2000-es években különböző szabadtéri helyeken megtartott program egyre több érdeklődőt vonzott, így 2010-ben a Budapest Sportarénába költözött.

„2020-ban már az akkor átadott Puskás Arénába terveztük a 20. jubileumot, a járvány azonban közbeszólt” – emlékezett vissza az alapító. Így akkor csupán egy online ünnepséget rendeztek, amelyre azonban hatalmas volt az érdeklődés: a programba több százezren kapcsolódtak be elsősorban Magyarországról és a Kárpát-medencéből, de sokan követték az élő közvetítést a világ távolabbi pontjairól is.

Idén a július 23-i koncerten színpadra lép az Egyesült Királyságból Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards, a London Community Gospel Choir és Noel Robinson is.

Az eseményen Pintér Béla, Caramel és Mező Misi mellett jelen lesz  Csiszér László, Prazsák László, Oláh Gergő, Gável András és Gellért, a Dics-Suli Band, a PZM, a Keresztkérdés, Hanna, Dobner Illés, a Golgota Dicsőítés, a Crux, az Új Forrás, a Hidden Kingdom és a Hermons – áll a közleményben, amely szerint a koncertek mellett számos üzenet, bátorítás és tanúságtétel hangzik el, valamint különböző felekezetekből érkező lelkészek és egyházi vezetők közösen imádkoznak majd a nemzetért.

A rendezvényre ingyenes buszok és különvonatok indulnak az egész országból, a nehéz helyzetben lévő kárpátaljaiak számára pedig díjmentes belépést biztosítanak a szervezők. A nap végén minden résztvevő egy különleges, díszkötetes Szentírást, az úgynevezett Jézus-Bibliát kapja ajándékba.

A 2020-as rendezvényre megvásárolt jegyek ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanarra a helyekre érvényesek július 23-án. (Kapunyitás: 12:00, Program: 13:30–22:00)

Az Ez az a nap! Stadion 2022 hivatalos dala, szerzője Molnár Ferenc Caramel.

A rendezvényről további információk a www.ezazanap.hu honlapon találhatóak.

Forrás: MTI

Fotó: Ezazanap.hu

You have no rights to post comments