Az amerikai püspökök imára hívnak a vallásszabadságért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. március 20. kedd

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának vezetőbizottsága március harmadik hetében ülést tartott Washingtonban. Országos imakampányt hirdettek meg a vallásszabadság és a lelkiismereti jogok védelme érdekében, mert ezeket az utóbbi időben számos fenyegetés érte az országban. Utaltak az amerikai Egészségügyi Minisztérium döntésére, amely arra kényszeríti a munkaadókat, beleértve az egyháziakat is, hogy az általuk nyújtott egészségügyi biztosításban fedezzék a sterilizációt és a fogamzásgátlást is.

Arra hívják a katolikus és más vallások híveit országszerte, hogy csatlakozzanak imáikhoz és bűnbánatukhoz az USA vezetőiért és az elsődleges szabadságjog, a vallásszabadság visszaállításáért, amelyet e nagy nemzet törvényei és hagyományai védelmeznek. „Az ima erőfeszítéseink legalapvetőbb forrása. Isten nélkül nem tehetünk semmit, de Istennel minden lehetséges” – hangsúlyozzák az amerikai főpásztorok.
Az Ima a vallásszabadságért elnevezésű kampány középpontjában angol és spanyol nyelvű imakártyák állnak, amelyek elektronikus formában elérhetőek, letölthetőek és kinyomtathatóak. Az angolul írt kártyákon a Szeplőtelen Fogantatás Szűz Mária alakja látható, míg a spanyol nyelvűeken a Guadalupei Szűz Mária. A kezdeményezéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók az amerikai püspöki konferencia honlapján: www.usccb.org/conscience.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

You have no rights to post comments