Átmentek a gyermekeket érintő népszavazási kérdések

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. november 12. péntek

Két újabb, a kormány által beadott népszavazási kérdés ügyében hozott a kabinet számára pozitív döntést a Kúria. A Kalas Tibor által vezetett háromtagú bírói tanács helybenhagyta a Nemzeti Választás Bizottság (NVB) korábbi határozatát, amely a következő kérdéseket hitelesítette:

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
A Sperka Kálmán által vezetett kúriai tanács pedig a következő kérdésre bólintott rá:
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
A Kúria korábban már átengedte azt a kérdést, hogy „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”, azt viszont nem tartották népszavazásra alkalmasnak, hogy „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?”. Ez utóbbi döntést a kormány alkotmányjogi panaszban megtámadta.
A Kúriának még egy kérdésről kell döntenie: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”
(24.hu)

You have no rights to post comments