Együtt az Úrral tizenkét város missziójában

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. március 02. péntek

Március 9-én és március 25-én a Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros vezetésével bűnbánati liturgia, gyóntatás, keresztúti ájtatosság és főpapi szentmise lesz, a nagyvárosok evangelizációja program részeként. Részletek:

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa XVI. Benedek pápa szándéka szerint meghirdette a nagyvárosok missziója nevet viselő evangelizációs programot, amelyben tizenkét európai város vesz részt: Barcelona, Lisszabon, Párizs, Brüsszel, Frankfurt, Bécs, Varsó, Torino, Zágráb, Liverpool, Dublin, Budapest.

A nagyvárosok missziója programban Budapest és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániái vesznek részt. Az evangelizációs programot Erdő Péter bíboros hagyta jóvá.

Marik József missziós referens meghívólevele:

Ünnepre hívlak Benneteket!

2012. március 9-én és március 25-én a Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros vezetésével bűnbánati liturgia, gyóntatás, keresztúti ájtatosság és főpapi szentmise lesz.

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát 2010-ben azért hozta létre Őszentsége XVI. Benedek pápa, hogy előmozdítsa a megújult evangelizációt a hagyományosan keresztény országokban, amelyekben „a társadalom folyamatos szekularizációja és az Isten iránti érzék megfogyatkozása” tapasztalható.

Mostani programunk kapcsolódik az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által meghirdetett „Metropoliszok evangelizációja” kezdeményezéshez.

Azokat hívjuk, akik már megtapasztaltak valamit a közös evangelizációs munkából, de azokat is várjuk, akik még csak vágynak erre. A missziót mindig magunkon kell kezdeni. Ezért kell a gyóntatás, a bűnbánati liturgia, a keresztút, ezért hívunk most mindenkit egy bensőséges együttlétre. Újra szeretnénk megtapasztalni az egységnek azt a csodáját, amikor a plébániai közösségek, és Egyházunk vezetői együtt mutatják fel az ÖRÖMHÍRT Jézus Krisztus keresztáldozatának ünneplésében. Az Örömhírt, hogy van szabadulás a bűn rabságából. Ezt akkor tudjuk hitelesen átadni, ha mi már megtapasztaltuk saját megváltásunk és szabadulásunk örömét.

Az „Új evangelizáció” sikere az egyes emberek szívében fog megszületni! Szeretném mindnyájunkban megerősíteni VI. Pál pápa gondolatát: „Az Egyháznak nem a legfontosabb feladata az evangelizáció. Hanem az EGYETLEN!!!”
 

dr. Marik József missziós referens

(Magyar Kurir)

You have no rights to post comments