Főpapi emlékmise a magyar engesztelők egységéért a Szent Anna-réten

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. november 28. hétfő

Főpapi emlékmise a magyar engesztelők egységéért a Szent Anna réten 2011. december 8-án, 15 órai kezdettel. Főcelebráns:Székely János püspök Részletek:

2011. december 8-i Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása ünnep méltó megünneplésére készülnek az engesztelő mozgalom hívei a Mária Út Egyesület szervezésében.

1944. december 8-án 67 éve déli 12 órakor, Serédi Jusztinián bíboros hercegprímás megbízására, Molnár László ker. esperes apát-plébános ezen a helyen tartott szentmisét követően áldotta meg és helyezte el a Szűz Mária a Világ Királynője Engesztelő Kápolna alapkövét. Az ünnepet megzavarta a város bombázása, de a hívek kitartottak.

A mai nemzeti és nemzetközi helyzet még sürgetőbbé teszi a Szűzanya kérését az engesztelésre.

Országosan sokan vannak, akik szívükön viselik nemzetünk sorsát, és Mindszenty bíboros úr meg nem valósult szándékait. Az ország éhezi és szomjazza a lelkesítő, irányító, bölcs szavakat. Ennek a helynek üzenete van a számunkra, ami a lelkek összetartozásában, felelős összefogásában nyilvánul meg, a történelmi helyzetnek megfelelően.

Magyarok Nagyasszonya, Világ Győzelmes Királynője Szent Korona Lovagrendjének köszönhetően az eseményen a Szent Korona másolata jelen lesz.

Készüljünk kilenceddel az engesztelők e szép ünnepére. Javasoljuk a „Kilenced Szűz Mária Szeplőtelen Szívéhez” kilencedet elvégezni.

A helyszín megközelítése: Széll Kálmán (Moszkva) térről a 21-es vagy 21A  busszal Normafa végállomásig, majd a Mária Út jelzéseit követve, a Széchenyi kilátó felé gyalog 600 m. A játszótértől már látszik a Szent Anna kápolna.

Javasoljuk, hogy a szabadtéri misére a kedves hívek összecsukható kisszéket hozzanak, és öltözzenek melegen. Kérjük a kedves testvéreket, hogy valamennyi lehetséges fórumon hirdessék ezt az eseményt, hogy az valóban az engesztelők seregszemléje lehessen. A meghívó szabadon továbbítható.

Nagyobb csoport esetén, szállás- és/vagy szállítás igényét kérjük, írásban jelezze Szabari Edit szervezőnél, tel.: 06-70-366-4795

Isten áldását kérve kezdeményezésünkre,

Tisztelettel: Mészáros Domonkos OP szerzetes

You have no rights to post comments