Rajzolj babát! – életvédő konferencia és filmfesztivál szombaton

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. november 15. kedd
November 19-én, szombaton nemzetközi filmfesztivált és konferenciát tart több civil szervezet összefogásában az Alfa Szövetség a Pest Megyei Közgy?lés dísztermében. Több országgy?lési képvisel?, a Központi Statisztikai Hivatal, nemzetközi és hazai életvéd?k vállalnak szerepet a rendezvényen, ahol számos életvéd? filmet is bemutatnak. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség f?titkára a Vatikáni Rádiónak adott interjújában emlékeztetett, hogy az új alkotmány a fogantatástól kezdve védi az életet. Hozzátette: 1956 óta hatmillió megfogant magzat nem született meg abortusz miatt. A kérdés, hogy nemet tudunk-e mondani a halál civilizációjára – hangsúlyozta.

A mostani tanácskozássorozat október közepén indult, és december 28-án zárul egy nagy életvédő zarándoklattal. Mindennek az a célja, hogy tudatosítsa a társadalomban a kérdés fontosságát, és ne csak arról beszéljünk, hogy bezárnak az iskolák vagy elbocsátják a tanárokat, hanem nézzük meg, miért zár be az iskola és miért lesznek állástalanok a tanárok. Azaz a kérdés az, hogy miért nem tudjuk védeni a termékenységet. 

Az új alkotmány magzatvédő tendenciái, amely azonban nem jelenti a magzat életének fogantatástól való, egyértelmű védelmét, arra indította az Alfa Szövetséget, hogy megpróbáljon olyan közbeszédet teremteni, amelynek célja nem az abortusz kérdésének tabuvá tétele, hanem nyilvános megvitatása. 

A szövetség internetes kampányt indít, aminek a segítségével össze szeretnék gyűjteni azoknak az embereknek az elérhetőségeit, akiket érdekel a téma. A kampány címe: Rajzolj babát, házat, hazát, életvédő Európát! Egész Európa jövője azon múlik, hogy föl merjük-e vetni ezt a termékenységi kérdést – véli Téglásy Imre. Elsődleges szerep hárul a politikai döntéshozókra. A főtitkár szerint ha ők nem veszik észre „az idők kihívását”, ha „nem tudunk megtérni ahhoz a termékenység-eszményhez, ami évszázadokon át” megtartott minket, akkor „a kipusztulás, az elnéptelenedés sors vár” ránk. 

Végső soron mély antropológiai kérdésről van szó, hogy „felismerjük-e a teremtő Istent a mindennapjainkban”, a Teremtés könyve üzenetének – szaporodjatok, sokasodjatok és töltsétek be a földet – „modern változatát”. Téglásy szerint az európai civilizáció egy olyan nő életre mondott igenjével kezdődött, aki szűz volt és édesanya. Erre válaszul született meg a férfiember igenje, és enélkül a két igen nélkül hiába várnánk Krisztus születését adventben. „Ez a kihívás ma is, ezt a két igent kell kimondani” nekünk is. 

Cím: Az Élet a Jövő!  – „méhében él…”: élet- és családvédő filmfesztivál és konferencia

Időpont: november 19-én 10-től 18.30-ig

Helyszín: Pest Megyei Közgyűlés díszterme, BudapestV., Városház u. 7.

(Magyar Kurir)

You have no rights to post comments