Evangelizációs levelek - Szeretet földje

Kategória: Evangelizációs levelek Megjelent: 2013. március 13. szerda

Kedves Barátom!

Az Isten jó!

Ez a legfontosabb tudnivaló - legalábbis Jézus Krisztus életének tanúságtétele szerint. A Szentírásban azt olvassuk, hogy Isten szeretetből és örömmel teremtette a világot és benne minden létezőt, és azt mondta rá, hogy ez jó. Az ember teremtése után pedig:


 “Isten látta,
hogy nagyon jó mindaz,
amit alkotott.” (Ter 1, 31)


Ez a “nagyon jó” ment tönkre, romlott meg a bűn által: az első emberpár engedett a gonosz lélek csábításának és fellázadt Isten ellen, így részesévé vált  a sátán szétszóró, felbomlasztó tevékenységének. A gonosz lélek hatalmat szerzett az ember fölött és minden fölött, amit Isten az embernek adott.
Tegyük fel a kérdést: Isten vajon belenyugodott ebbe? Elfogadta, hogy teljes szívvel szeretett alkotása, teremtményei és kiváltságos gyermekei, az emberek örök életüket a lelki sötétségben töltsék?
Nem nyugodott bele! Mindig harcolt értünk, szólongatott minket a lelkiismeretünkön keresztül, jó törvényeket sugallt - és amikor eljött az idők teljessége, Jézus Krisztusban eljött közénk, hogy rajta keresztül, a Fiún át szabad utunk legyen hozzá, az Atyához. A Szentlélek, a Szeretet Lelke, az Alkotó Lélek pedig Megváltónkon keresztül szabadon kiáradhatott a mi életünkbe és az egész Föld életére.

 

A Szeretet mindenkié!

Igen, lehetővé vált,
hogy a teremtett világot

újra átjárja a Szeretet

gyógyító, szabadító hatalma!

 

A Szeretet mindenkié! Minden teremtményé: a köveké, a homoké és a fűszálaké, minden növényé és állaté - és kiváltságos módon, a Szeretet az emberé! Minden emberé, bőrszínre, nemre és nemzetiségre, vallása való tekintet nélkül!
Isten, a mi Atyánk mindannyiunkat szeret, Jézus Krisztus, a Fiú, mindany-nyiunkért meghalt a kereszten, a Szentlélek pedig készen áll, hogy mindenkit átöleljen, betöltsön, megvígasztaljon, bátorítson, erősítsen, gyógyítson és szabadítson.
A dolog azonban nem automatikus, nem független a mi szabad akaratunktól.
Isten mindenkinek szabadon felkínálja kegyelmeit - rajtunk múlik viszont, hogy azt elfogadjuk-e - tanításával, tanácsaival együtt.
Mondhatom ugyan, hogy “én elfogadok Istentől minden kegyelmet” - de ha közben hazudok, lopok, csalok, házasságtörő kapcsolatban élek, akkor csak olyan vagyok, mint a lyukas bögre. Isten adná a segítségét, de kegyelmei bűneimen, sebeimen keresztül elfolynak, vagy épp életvitelem, vétkeim vastag falán át el sem jutnak hozzám.
Ezért bűnbánatot kell tartanunk, elismerni hibáinkat és vétkeinket, hogy teljesebb, tisztább, értékesebb és hasznosabb életet élhessünk Isten minden segítő kegyelmével eltelve.
Miért különösen fontos ez nekünk, magyaroknak, nekünk, a Kárpát-medencében élőknek?

 

Mert Isten kiváltságos módon is azt szeretné, hogy hogy hazánk
a Szeretet földje legyen!

 

Hogy áldás alá kerüljön itt az egész teremtett világ: a hegyek és a völgyek, a növények és az állatok, az emberek és a nemzetek, a kultúra és a civilizáció.
Hogy csillapodjanak a válságok: az ökológiai válság, a gazdasági válság, a morális válság, a kulturális és művészi válság. Hogy megtisztuljon a közélet...
Igen, hiszem, hogy Isten vágya és akarata az, hogy a Kárpát-medence és benne hazánk Kegyelmi kehely és Menedék legyen - azzá váljon ezekben a nehéz időkben.

 

Lehetetlen? Nem!
Csak rajtunk múlik...

 

Ez a mi küldetésünk és missziónk. “Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!” Ennek érdekében szervezünk evangelizációs és missziós összejöveteleket, gyógyító szolgálatot és zarándoklatokat, cigány-missziót, iskolai előadásokat, lelki napokat és lelkigyakorlatokat, stb.
Részt veszünk a kulturális életben, könyveket jelentetünk meg, képzőművészeti kiállításokat szerve-zünk, mert szeretnénk átjárni a kulturális életet is egy szeretetteli, krisztusi látásmóddal.


Szent István király

prófétai víziója egy

Európa közepén lévő

szilárd, békés, egész

környezetének biztonságot nyújtó,

a Kárpát-medence egységét őrző országról szólt.

 


Küldetésünk, sorsközösségünk azóta is fennáll mindenkivel. Ökológiai, gazdasági, kulturális - és amennyire lehetséges, politikai - sorsközösség. Magunknak építjük, magunknak romboljuk.
A "Szeretet földje" nem lelkiségi mozgalom, nem új kinyilatkoztatás hanem egy vízió, egy bennünket lelkesítő kép a megújuló Kárpát-medencéről. Arra hívunk és kérünk, csatlakozz imában, munkában, közösségben hazánk megújításához!
Ha szeretnél részt venni munkánkban - vagy csak érdeklődsz iránta - kérlek nézd meg honlapunkat vagy keress meg minket elérhetőségeinken:
Honlap: www.szeretetfoldje.hu
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-30/33-88-245

Sípos (S) Gyula

Az írás szabadon kinyomtatható és terjeszthető, magunk is ezt tesszük... :-)

You have no rights to post comments