Pio atya és a rózsafüzér

Kategória: Érdekességek Megjelent: 2022. augusztus 04. csütörtök

Paladino atya (San Giovanni Rotondo egyik szerzetese) beszámolt arról, hogy egyszer megkérdezte Pio atyát, hány rózsafüzért mond el naponta. A válasz a következő volt: "Körülbelül harmincat, néha többet, de sohasem kevesebbet.   
"Hogyan tudja ezt megoldani?"  "Mi másra jó  az éjszaka?"  Egy másik alkalommal Padre Pio bevallotta, hogy három dolgot is képes csinálni  egyszerre.:  "Imádkozni, gyóntatni és a világot járni".

Marcellino Lasenzaniro atya, egy másik szerzetes elmondta, hogy amikor reggelente segített Pio atyának kezet mosni, egyszerre csak az egyik kezét tudta megmosni, mert Pio atya nem akarta letenni a rózsafüzért.
Padre Parente megkérdezte tőle, hogy miért mond annyi rózsafüzért, és miért nem más imákat. Padre Pio elmondta neki, hogy a Szűzanya még soha nem tagadott meg tőle olyan kegyelmet, amelyet a rózsafüzér segítségével kért.
Maga a Szűzanya mondta Pio atyának: "Ezzel a fegyverrel győzni fogsz." Mivel meg volt győződve a rózsafüzér erejéről, Padre Pio mindig a kezében tartotta a rózsafüzért. Amikor halála közeledett, a rózsafüzért ajánlotta lelki gyermekeinek, mondván: "Szeressétek a Szűzanyát és szerettessétek meg őt! Imádkozzátok mindig a rózsafüzért".
Padre Pio éjjelente mindig a karján viselte a rózsafüzért. Néhány nappal a halála előtt, amikor Padre Pio az ágyába feküdt, azt mondta a szobájában tartózkodó szerzeteseknek: "Adjátok ide a fegyveremet!". A szerzetesek pedig meglepődve és kíváncsian megkérdezték tőle: "Hol van itt  fegyver? Nem látunk semmit!" Pio atya így válaszolt: "A ruhámban van, amit éppen most akasztottatok fel!". Miután átnézték szerzetesi ruhájának zsebeit, a szerzetesek így szóltak hozzá: "Padre, nincs fegyver a ruhádban! Csak a rózsafüzért találtuk benne!" Pio atya erre azonnal így felelt: "És ez nem egy fegyver? Ez az igazi fegyver!