Mustármag és kovász – egy lelki központ épülése

Kategória: Eheti Megjelent: 2016. október 31. hétfő

Az egyik nagy példaképemmel kezdeném. Don Bosco nem csak a fiatal fiúk apostola volt, hanem emellett író – több, mint harminc művet írt -, hitvédő evangelizátor, népszerű prédikátor és gyógyító (két dokumentált halott-feltámasztással) és többszörös templomépítő is. Fáradtan és betegen is elvállalta, hogy a pápa kérésére felépíti a Jézus Szíve templomot Rómában – és Isten kegyelméből ezt is sikerült befejeznie. Hasonlóképp – bár más léptékben -, az Úr két évtizedes munkája érik be most nálunk is.

Egyházközségünk tele van kovász-emberekkel – ha szabad így neveznem őket -, akik „megkelesztik” az életet maguk körül. Az egyik a karitasz-munkát, a másik Alfa-kurzust, a harmadik felnőtt katekumenátust, a negyedik családos tábort. Van aki kiscsoportot szervez, van, aki szentségimádást. Pap és hitoktató, mérnök és háziasszony, egyedülálló és családos – mind-mind itt él, lélegzik ebben az élő kenyérben, ami telve van Jézus Krisztus jelenlétével és kegyelmével. Ez a mi egyházközségünk. Ebbe ágyazódunk bele mi is sokféle módon, a missziós munkánkkal. Közösségek, előadások és gyógyító összejövetelek, könyvkiadás –ebben a sokféleségben pedig az egyik kis mustármag mindenképp Hámoriné Angyi néni és férje, Ali bácsi voltak. Ők ápolták élete utolsó heteiben a Szeretetláng Lelkinapló leíróját, Kindelmanné Erzsébet asszonyt. A köréjük szerveződő buzgó közösség imáján nagyon sok kezdeményezés elindulhatott, s velük találkoztam én is, egy katolikus karizmatikus csoportban megtért fiatal keresztény 1991-ben, Törökbálintra költözésünkkor.
Zaklatott és zavaros világ volt az akkoriban, de mi hittük, hogy minden tiltás és ellenkezés dacára lehetőség van a kiengesztelődésre, egyházhűségre és építkezésre. Felvettük a kapcsolatot az egyházmegyés püspökünkkel, ingyenes újságot adtunk ki, amiben hitvédelmi írások és tanúságtételek egyaránt olvashatók voltak. Így vált lehetségessé 1995-ben a Szeretetláng-szobor felállítása, majd 1997-ben – megyéspüspökünk jóváhagyásával – a Szeretetláng kápolna felépítése (és az országos találkozók, és a Lelkinapló új kiadása, amelyeket mi kezdeményeztünk…stb.).
Közben a Szentlelkes és Máriás lelkiségi irányzatok, az Isten- és emberszeretet a hazaszeretettel együtt szépen „egy tésztává” gyúródtak bennünk és közöttünk. Nagy álmunk, „hogy hazánk a Szeretet földje legyen” egyre konkrétabb formákat öltött egyházközségi és missziós munkánkban. Kiadtuk ingyenes kiadványainkat és legalább 50 könyvet több szerzőtől nagy témáinkban. Közösségeket szerveztük és cigánymissziót - most pedig itt állunk közös munkánk 25 éves, kápolnánk 20 éves évfordulóján és hisszük, hogy Isten újabb lépéssel akar előre vinni minket.
Ez a nagy lehetőség a Szeretetláng kápolna és a hozzá tartozó ház megvételével válhat valóságossá. (Erről bővebben itt olvashatsz: http://szeretetfoldje.hu/index.php/szeretetlang/8587-a-szeretetlang-kapolna-nagy-lehetosege)
Egy lelki központ jöhet létre Isten dicsőségére, a Szűzanya (és a szentek) tiszteletére és az emberek javára. Angyi néniék házában egy termet tudunk kialakítani az előadásoknak, közös imának és dicsőítésnek. Újra lesznek kiszolgáló helységek – konyha, mosdó, stb. –, ami nélkül nagyobb programot ide nem tudunk szervezni, és marad egy kis szoba irodának és pihenésre is.
Lelki központot szeretnénk, ami az imádság háza – a kápolnában most is hetente kétszer van szentségimádás -, lelkigyakorlatos hely és missziós központ.
Erre a célja gyűjtöttünk már a Szeretet Földje Találkozón és a váci Kiengesztelődési Találkozón is, erre ajánlom fel a könyvbevételünk jó részét is. (November elejétől könyvakciót is hirdetünk e célból.) Szeretnék előadásokat is tartani „A XXI. század – Isten évszázada” címmel, ahol csak lehet, ezzel is hitet és bizalmat önteni az emberekbe, s közben gyűjteni, koldulni a lelki központ javára. (Segítsetek, hívjatok, megyünk.)
Legyetek társaink, testvéreink ennek a nemes célnak a megvalósításában! Szükségünk van az imáitokra, a szervező munkátokra, szükségünk van minden lelki és anyagi segítségre. A mi részünk, amit be kell fizetnünk az összköltségbe: 8 millió forint. Ezt kell összegyűjtenünk november végéig. (Támogatást lehet küldeni a Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány számlaszámára. A csekkre vagy az átutalásra írjátok rá, hogy a kápolna javára. A számlaszám: 10700268-04975106-51100005) 
Hiszem, hogy Isten szőlőjében munkálkodunk. Hiszem, hogy ez a lelki központ egy mustármag, ami Isten országának hatalmas fájává növekedhet. Hiszem, hogy ez is egy kis kovász, ami hazánkat, nemzetünket „megkeleszti”, megtéríti, meggyógyítja, szabadítja.
És ez a mustármag, ez a kis kovász ti vagytok és mi vagyunk.
Kalandra fel!
Imával és szeretettel: Sipos Gyula (tel.: 06-30/33-88-25-45, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

You have no rights to post comments