Megrontások

Kategória: Eheti Megjelent: 2015. szeptember 14. hétfő

Egyszerű és nyilvánvaló példák életünk megrontásáról:
Nemrég lett vége egy világszerte népszerű amerikai tini tévé-sorozatnak, ami a Disney-csatornán ment. A kettős életet élő kedves énekes lányt, Hanna Montanát a sorozattal világhírűvé vált Miley Cyrus alakította, aki lányok millióinak lett a példaképe. A sorozat vége után a főszereplő kijelentette, hogy elege van a jókislány-szerepből – és azóta leginkább meztelen képeiről, tetoválásáról és botrányos viselkedéséről híresült el, amit a média nagy örömmel tálal… Ki tudja, a vele együtt felnövő rajongói közül hányan követik őt ezen az úton is?

Az Európai Unió közös alkotmányába bekerült a görög antikvitás és a felvilágosodás dicsérete, ám kimaradt belőle a közös keresztény örökségünk elismerése. Ezzel egyidőben elöntötte a világot a görög istenek kultusza. Gyermek- és kamasz-könyvek, felnőtt irodalom, tévé-sorozatok és látványos mega-filmek hősei és szereplői lettek Zeusz, Hádész és a többi istenség és már Zeusz-hitű társaságok s léteznek. Nem hiszem, hogy túlzok, ha azt állítom, hogy itt nem pusztán egy kulturális örökség ápolásáról van szó, hanem egy pogány hitvilág újjáélesztéséről! Mert ugyan a reneszánsz és klasszicizmus idején is előszeretettel beszéltek az ókori mitológiák alakjairól, de még véletlenül se gondolták őket élő és ható erőknek, isteneknek – míg ma láthatólag ennek felépítése is cél. Ahogy ugyanez igaz a germán-viking vagy épp az egyiptomi isten- és hős-kultuszokra is. Ha pedig kételkednénk, gondoljuk végig, hogy ugyanez történik hazánkban az ősmagyar hitvilág felélesztésével is. Ma már a kiszebábu  égetése, a sámánkodás és táltoskodás nem népi játék, hanem szakrális cselekmény, mágia, amelynek célja a természetfeletti erőknek az ember szolgálatába állítása. És hogy milyen sokan hódolnak ennek, annak bizonyítására elég egyetlen rákeresés bármelyik szóra az interneten…
Egy könyvtárban voltam tízéves gyerekekkel. A polcról egy jó minőségű, nemzetközi ismeretterjesztő könyvsorozat képeskönyvét vették le, ami a boszorkányokkal, sárkányokkal és más ilyen mesés alakokkal és létezőkkel foglalkozott. Amikor rákérdeztem, hogy miért ezt nézegetik, az egyik kislány – aki láthatóan a többieket is épp felvilágosította -, elmagyarázta, hogy az ő anyukája szerint a boszorkányokkal és a fehér mágiával semmi baj sincs, csak a fekete mágiával. Így adódik át nemzedékről nemzedékre a megrontás ezernyi formája.
Vajon miért van az, hogy az európai civilizációról szinte csak rosszat lehet hallani, olvasni, mondani? Mi vagyunk a galád gyarmatosítók, mi vagyunk minden baj okozója! A háborúkat, az éhezést mind a keresztény országok csinálták és csinálják. Mi támadtunk a békés muszlimokra a keresztes háborúk idején – feledve, hogy előtte a Mohamed-hívők igázták le az ott évszázadok óta létező keresztény királyságokat. Mi vagyunk a csodálatos dél-amerikai civilizációk elpusztítói, feledve, hogy ezek a saját népüket is folyamatosan gyilkolták, állandó háborút folytattak többek között azért, hogy az évi soktízezernyi emberáldozatot bemutathassák démonikus isteneiknek. Mi lettünk Afrika és az arab világ megnyomorítói, és szó sem esik arról a lándzsás, babonás világról, ahová a keresztények vitték el a kórházakat, iskolákat, építették a városokat, tisztították a vizet...
Mi lettünk minden rossz okai! Jobboldali világösszeesküvés-hívőink és baloldali internacionalistáink egyként fújják, hogy miattunk van háború a Közel-Keleten, mi vagyunk a terrorizmus és a radikális iszlám létrehozója és fenntartója, minden rossz tőlünk ered - hát ki mástól? Hogy közben a hétszázmillió, egymással szót nem értő muszlim mit csinál, arról szó nem esik. Hogy hová pazarolták az olaj-milliárdokat, az fel nem tehető kérdés. Hogy a drága arab testvériség miért tartja menekülttáborokban évtizedek óta a palesztinokat, megtagadva tőlük minden jogot, az másodlagos, fontosabb, hogy együtt utáljuk Izraelt és a bűnös Nyugatot.
Ha meg akarsz rontani egy embert, egy kultúrát, rombolt szét a múltját! Minden hibáját és bűnét nagyítsd fel és tedd egyetemessé, amire pedig büszke lehetne, azt tagadd, vagy legalább ébressz benne lelkiismeret-furdalást! Ami jó, azt mondd rossznak és ami rossz, azt pedig jónak! A házastársi hűség rossz, a többnejűség, a homoszexualitás, a pornó és horror pedig jó – mert csak így lehetsz csak jogvédő és szabad ember – ez bizony a bűn egyenjogúsága minden más felett.
Ezzel a szellemi, lelki megrontással szemben újra ki kell mondanunk: csak Jézus Krisztus hozott szabadulást a népeknek és embereknek, a keresztény civilizációk pedig rengeteg áldást és jót hoztak és erősítettek meg a világban. A bajok fő oka pedig az, hogy elfordultunk Krisztustól és engedtük, hogy kultúránk, civilizációnk gonosz, hitető lelkek befolyása alá kerüljön.
Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments