Átnevelőtábor

Kategória: Eheti Megjelent: 2015. február 23. hétfő

Réges-régen, amikor még fecskék éltek Szolnokon, létezett a strand a város közepén és a három mozi tele volt nézőkkel, szóval megboldogult általános iskolás koromban történt, amikor vetíteni kezdték az első Piedone-filmeket Bud Spencerrel. Kinevettük a lányokat, mert a verekedős jeleneteknél eltakarták a szemüket. Ma már? Piedone vicces vígjáték a lányok pedig horror-filmeket néznek a neten…

Most épp a „Szürke ötven árnyalata” a legnézettebb mozifilm és én belegondolni se merek, hány férfi/nő gondolja majd úgy, hogy ki kellene próbálni ezt a szado-mazo dolgot a „domináns-alávetett” szerződéssel – és teszi vele tönkre a kapcsolatát, házasságát.
Működik az átnevelőtábor, teljes gőzzel. A tábor főnöke láthatatlan, de a kápók nagyon is láthatóak, ők azok a mindenre elszánt (gaz)emberek, akik pénzért, hatalomért, hírnévért, vagy csak úgy, a maguk örömére mindent megtesznek, hogy az emberek belső érzésvilágát és kapcsolatrendszerét a jó lelkiismeretük felől elfordítsák.
Ma már minden jó, minden haladás, minden az emberiség javát szolgálja. A génsebészet, amely majd megszabadít a betegségektől (és mellesleg utat nyit a szuperemberek és engedelmes alattvalók barkácsolásához).
Az idegsebészet, ami összeköti a gépeket az agyakkal és így visszaadhatja a látást, hallást (és mellesleg utat nyit a kiborgoknak, a gépembereknek és a totális kontrollnak).
A kétszülős modell mellé bejön a háromszülős modell, lehet már több feleség és férj… Anyja neve János, vagy épp apja neve Matild. Lehet kommuna és lehet állatokkal is, hiszen szeretet van és szabadság!
Na jó, ne túlozzunk, mindent azért nem lehet. Keresztény inkább ne legyél, mert akkor kirekesztő vagy és konzervatív. Ne akarjál vasárnap pihenni, mert azzal gyalázatos módon megakasztod a gazdasági növekedést. (És egyébként is, mikor vásároljak? Ő meg hadd dolgozzon!) Ne ellenezd az abortuszt, egyébként is túlnépesedés van, ha meg elöregedés, akkor úgy a jó, minek ennyi ember a Földre?
Legyél inkább helyette harcos állatvédő, nézegesd a cukiság-videókat, osszál meg szelfiket, gyűjtsd a lájkokat, legyél mai, legyen menő tetkód, élvezd az életed! És feltétlenül küldd a szeretetenergiát a csakrádból a facebookon át!
Ez itt a legtutibb átnevelőtábor, mert az emberek önként és dalolva jönnek és azokat tartják raboknak, akik a kerítésen kívül élnek.
A sátán azt hiszi, már majdnem elérte a célját, mindenki az ő uralma alá kerül. De ne csüggedjünk! Hitte ezt ő már néhányszor, de eddig mindig csalódnia kellett! Örökéletűnek gondolt birodalmai sorra összeomlanak, bábjai vagy meghalnak vagy megtérnek és élnek – de számára itt a földön mindenképp elvesztek. Most pedig érik számára egy újabb csalódás, mert táborának falain új és új rések keletkeznek és Isten fénye bevilágít a sötétségbe.
Öldökli a keresztényeket? A mártírok vére Európa lelkiismeretévé válik (adja Isten!). Meggazdagít és nyomorba dönt? A szegények léte a szolidaritás hullámát hívja elő. Mindent meg akar nyerni? El fog veszíteni mindent.
Csak remélni merem, hogy benned és bennem már elveszítette a küzdelmet. Nem mintha feladná és nem mintha nem lehetne minket elcsábítani. De, nagyon is lehet. Csakhogy én és te, mi nem vagyunk magunkra hagyatva, hanem a Mindenható Isten harcol velünk és értünk!
Milyen csodálatos a nagyböjti időszak, hogy megélhetem: küzdök, és Isten győz bennem!
Több küzdelem, több győzelem. Az átnevelőtábor szögesdrótjai bennünk és körülöttünk is feszülnek, de az ima és böjt, a jócselekedetek mint metszőollók vágják azokat át, kiszabadítva a rabokat. (Ha két étkezés között megéhezel, már jó jel…)
Kalandra fel, előre Isten gyermekeinek szabadságába!
Imával és szeretettel: Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments