„Az emberiség válaszúthoz ért…”

Kategória: Eheti Megjelent: 2022. március 28. hétfő

A címben idézett szavak a Szűzanya legutolsó, március 25-i medjugorjei üzenetéből valók. Egyszerű, világos, tiszta szavakkal szól hozzánk, hátha végre megértjük, milyen válságos helyzetbe kerültünk. „A sátán évek óta küzd a háborúért…” – és most, legalábbis időlegesen, célt ért. Ha nem értettünk járványból, klíma-katasztrófából, gazdasági és politikai válságokból, legalább ebből érthetnénk – de nem szükséges, hogy ez legyen a végső szó!

Mélyen elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek inkább megmakacsolják magukat a tévhiteikben, minthogy elismerjék, tévedtek. Egyszerű tény, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát - és mégis mennyien mentegetik még mindig őt, hibáztatják az áldozatot és magyarázzák, hogy a háborút tulajdonképpen az EU (azaz mi magyarok is, akik az EU tagjai vagyunk), és/vagy az USA (stb.) robbantotta ki. Nem mintha nem lehetne akár ebben is némi igazságot találni, de mégis, csak hasonlatképp: ha nekem konfliktusom van a szomszédommal, és erre az az ő reakciója, hogy dózerrel lerombolja a házamat, engem elüldöz, családomat legyilkolja, akkor engem kell hibáztatni, rólam rémhíreket terjeszteni, befeketíteni, (sőt hasznot keresni a pusztulásomon) - vagy le kell állítani a dózert?
Hogy mi minden lapul az emberi szívekben, az ilyen válságos pillanatokban derül ki. A segítőkészség, nagylelkűség is, meg a gyilkos indulatok is. Mióta felteszem naponta a híreket imával együtt a honlapunkra és a facebookra, elképesztő üzeneteket kapok. Egy kedves testvérem egyenesen azt írta, hogy Isten ezen a háborún keresztül akarja visszaadni Kárpátalját a magyaroknak (akik szegények egyébként éppúgy menekülnek onnan, mint az ukránok) – és ha én ezt nem értem és ennek nem szurkolok, nincs is bennem hazaszeretet. Tényleg olyan Istenünk lenne, aki lerombol egy országot, megölve emberek ezreit és földönfutóvá téve milliókat, csak azért, hogy Magyarország trianoni sebe egy kicsit gyógyuljon?
Nem, a háború nem Istentől, hanem a sátántól van. Természetesen a sátántól is lehet ajándékot kapni, de nagyon nagy árat kell fizetni érte! Kaptunk mi vissza területeket Hitlertől is, aztán mi lett a vége?
Lennénk inkább Isten szíve szerinti bezzeg-ország, amire mutogatni lehet, hogy mennyire szeretik egymást az emberek, milyen jó az oktatási rendszerük, mennyi tehetséges, okos ember növekszik fel, mennyi lehetőséget kapnak a fiatalok és rátermettek, és ide akarna jönni mindenki, és nem London lenne a második legnagyobb magyar város a kivándorlók nagy száma miatt!
Mit mond tehát a Szűzanya? „Drága gyermekek! Hallom kiáltásotokat és imátokat a békéért. A sátán évek óta küzd a háborúért. Ezért Isten elküldött engem közétek, hogy a szentség útján vezesselek benneteket, mert az emberiség válaszúthoz ért. Arra hívlak benneteket, hogy térjetek vissza Istenhez és Isten parancsaihoz, hogy jó legyen számotokra a földön és kijussatok ebből a válságból, amelybe azért kerültetek, mert nem hallgattok Istenre, aki szeret benneteket és szeretne megmenteni és új életre vezetni titeket. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.” (2022.03.25., Medjugorje)
Válaszoljunk Isten hívására! Megtérésre van szükségünk. El kell ismernünk a viszálykodásainkat, bűneinket, hazugságainkat, haszonlesésünket. Vissza kell térnünk a kiengesztelődéshez Istennel és egymással, és az együttműködéshez. Abba kell hagynunk a hatalomvágyból fakadó manipulációkat, hazugságokat, lejárató kampányokat, karaktergyilkosságokat, az emberek idejével, pénzével, munkaerejével való visszaéléseket. A bűnt bűnnek kell nevezni, az erényt pedig erénynek, és a tisztulás útját kell járnunk.
Isten kegyelmével minden megállítható és visszafordítható! A globális felmelegedés éppúgy, mint a háborúk, járványok, gazdasági válságok. Az emberek erőt kapnak a jó megtételéhez. Jó gondolataik támadnak és jó terveket valósítanak meg. Újra kivirágzik a föld – vagy ha nem hallgatunk Isten szavára, akkor még mélyebbre süllyedünk, egészen addig, míg be nem látjuk, hogy a saját önző útjaink szükségszerűen a pusztuláshoz vezetnek.
Drága Istenünk, kérünk adj nekünk erőt és bátorságot, hogy be tudjuk ismerni tévedéseinket, hibáinkat és bűneinket! Segíts, hogy vissza tudjunk fordulni a béke és kiengesztelődés útjára, s így eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen.
Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments