Keresztény szobrok eltávolítása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. augusztus 30. szerda

A San Franciscói-öböl katolikus iskoláiban tanuló diákok szülői tiltakoznak a testület azon döntése miatt, hogy azzal az indokkal távolítanak el és helyeznek át több mint 160 szobrot Jézusról, Máriáról és az egyház történelmi alakjairól, hogy az iskolát "befogadóbbá" tegyék.

A kuratórium igazgatója ragaszkodott ahhoz, hogy habár az eltávolítás éppen egybeesik a konföderációs szobrok eltávolításával, nincs köztük semmiféle kapcsolat.
A Szent Domonkos iskolában először a "katolikus" szót hagyták el, majd kihagyták a szentségeket a tantervből, aztán az alsó osztályos iskolai tantervet világvallásokra változtatták. A logó és a színek átalakultak "kevésbé katolikussá", ahogyan az iskolai egyenruhát is kevésbé katolikussá változtatták.
Ahelyett, hogy az iskola katolikus teológiát tanítana, átálltak a világ vallásainak és filozófiáinak oktatására. Az általuk képviselt vallások között szerepel a már a judaizmus, a buddhizmus, a hinduizmus és az iszlám.
Mirza Khan az iskola filozófiai, etikai és világvallási igazgatója "csak egy igazság van" megjegyzéséből látható, hogy a vallások összemosása történik, az Egy világvallás szellemében.

(levélben kaptam)

Hozzászólások   

#4 barnan 2017-09-13 12:49
Aki katolikus, egyházi iskolát keres, aki az iskolában fontosnak tartja a katolikus hit(/katekizmus ) oktatását, annak nem a Szent Domonkos a megfelelő irány.
#3 barnan 2017-09-13 12:38
Az USA-ban található Szent Domonkos iskola ma egyedibb helyzetben van, mint egy akár nálunk értelmezett katolikus iskola. Annyiban katolikus iskola, hogy részint Domonkos nővérek alapították a XIX. században, adott az ezen irányú kötődés, de egyben olyan önálló, fizetős iskola a mában, amely nem a katolikus egyház üzemeltetésében , fenntartásában működik, ezen értelemben nem egyházi iskola. Az ott tanulók 15%-a külföldi, az iskola tanulói így részben nemzetközi közösséget alkotnak, a tanulók különböző vallási hátterűek: keresztények, zsidók, hinduk, buddhisták, muszlimok - a tanulók, családok kapcsolata a katolikus vallással részleges - részint a sokszínű képviselet miatt történik adott számú szobor áthelyezése illetve elvitele, adott számú szobor meghagyása mellett. A cikkben említett Mirza Khan Indiából származik, szülei a (szemlélet központú, iszlám kapcsolatú) szúfizmus tanítói voltak, Ő maga pedig egy izraeli egyetem dolgozott korábban. Az iskola bemutatkozása szerint értéket képez a különböző kultúrák kölcsönös megismerése, megértése, egy jobb világ építésében való közreműködés. Az iskola saját leírása szerint egy olyan közösséget képez, amelyben számos vallás és hagyomány találkozik egymással, amely kiegészül az iskola domonkos oktatási filozófiájával.
#2 Makainé Polgár Anna 2017-09-12 07:35
A medjugorjei Mária jelenések már felhívták a figyelmet 30 évvel ezelőtt , hogy a keresztények üldözése következik. IMA IMA IMA ! Ezt kérte Mária a jelenések során .Hát térdre magyar ! És teljesítsd a rád bízott feladatot !
#1 Dávid Szaniszla 2017-09-11 18:27
Sajnos már semmin sem lepödöm meg. Amióta az EU Alkotmányából kimaradt a "keresztény gyökerek megvallása", azóta már minden lehetséges. Kereszténység nélkül, ez a világ már nem az a világ, amit a szép katolikus templomok , bazilikák jelentettek. Ma már ezek "fölöslegesek", sőt "hátrányosak". Sajnálom, hogy ezeket le kellett írjam, mert sajnos ezek valós problémák. Mi jöhet még? Ez egy nagy kérdés! Bízzunk az égiek segítségében, Máriában és mindenkiben. A pokol kapui nem vehetnek erőt rajta. Ima, ima, ima! Ez most a legfontosabb.

You have no rights to post comments