Nichols bíboros újra Szűz Mária szeplőtelen szívének ajánlotta Angliát és Walest

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. február 22. szerda

Több ezren vettek részt február 18-án azon a szertartáson a londoni Westminster-székesegyházban, melyen Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek újra felajánlotta Angliát és Walest Szűz Mária szeplőtelen szívének.

A Fatimai Világapostolság vándorszobrát Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek fogadta, megáldotta és megkoronázta a londoni Wesminster-székesegyházban február 18-án, majd újra Mária szeplőtelen szívének oltalmába ajánlotta Angliát és Walest, megújítva Bernard Griffin bíboros 1948-as felajánlását. A fatimai szoborral együtt a boldoggá avatott látnokok, Ferenc és Jácinta ereklyéi előtt is kifejezhették tiszteletüket a hívek, majd a délután folyamán Fatima-szimpóziumot tartottak a westminsteri katedrális nagytermében. A vándorszobor vasárnap, február 19-én „továbbindult”: húsz angliai és walesi székesegyházba jut el októberig tartó „vándorútján”.

A Westminster-székesegyház, amely háromezer fő befogadására alkalmas, teljesen megtelt; a főtemplom előtti teret szintén megtöltötték a hívek. Nichols bíboros e szavakkal fordult a Szűzanyához a felajánlás során: „Neked és szeplőtelen szívednek ajánljuk újra föl magunkat a fatimai jelenések centenáriumi évében, egységben az Egyházzal, Fiad misztikus testével és az egész világgal.”

A főpásztor megújította Bernard Griffin bíboros felajánlását, melyet elődje, aki 1943-tól 1956-ig volt westminsteri érsek, 1948. július 16-án tett.

A Szűzanya száz évvel ezelőtt, 1917 májusában jelent meg három pásztorgyermeknek a portugáliai Fatimában. Többek között előre jelezte, hogy október 13-án különös esemény fog történni: a hívők aznap összegyűlt sokasága egy „napcsoda” szemtanúja lett; úgy érzékelték, a nap „táncol”.

A katolikusok számára nem kötelező hinni a fatimai jelenésekben, azonban az Egyház hivatalosan hitelesnek nyilvánította őket, és a fatimai Szűzanya központi helyet foglal el a Mária-tiszteletben.

Homíliájában Vincent Nichols bíboros úgy fogalmazott, a jelenések nagy kihívást állítottak elénk, és a katolikusok meg kell hogy kérdezzék maguktól: „Mennyire fejezzük ki a mindennapokban, hogy Krisztus tanítványai vagyunk? Hogy boldogulunk az imával és az áldozattal, az Istennek és a másoknak adott idővel?” A bíboros a rózsafüzér imádkozását javasolta mindenkinek; ez az imádság segít „igen”-t mondani; ez Mária szeplőtelen szíve tiszteletének az esszenciája, a lényege.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(vn)

You have no rights to post comments