Újabb nagy támogatás gyermeket vállalóknak!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. december 17. csütörtök

10 + 10 millió forint, három gyerek vállalása esetén. Részletek, röviden:

- 3 gyermek vállalásánál új program jön. Aki 3 gyermeket vállal − akár úgy hogy egy gyermek sincs a vállalás pillanatában −, annak 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás jár, és a magyar kormány ehhez 10 millió hitelt tesz hozzá, 25 éves futamidővel, garantáltan maximum 3 százalékos kamattal. A 3 gyermeket 10 éven belül kell teljesíteni.

- Azok a gyermeket vállalók is igényelhetik a tízmilliós támogatást, akik korábban már felvettek támogatást, de az ő esetükben le kell vonni a tízmillióból a korábbi támogatás összegét.

- A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) az új építésű lakásoknál két gyermek esetén 2,6 millióra nő. A CSOK-nál eltörlik a négyzetméterkorlátokat.

Hozzászólások   

#3 sz.f.m. 2015-12-21 20:47
Szívesen küldenék egy diát Editnek és M.F.-nek, ami rám igen nagy hatással volt.
Az én címem

Várom a leveleket.
pax
sz.f.m.
#2 M.F. 2015-12-18 07:50
Hasonlóak a tapasztalataim. Egy kegyetlen, szívtelen világban élünk, ahol a törvény szavával takarózva utasítják el a szükségben levőt.Nem vitatom, sok emberen segíthet majd ez a támogatás, mások viszont magukra hagyva néznek szembe balsorsukkal. S  ők csak Istenre számíthatnak. 
#1 edit 2015-12-18 06:11
a családi pótlékot is emelhetnék már egyszer, hogy a meglévő egy szem gyermekemet tiszteségesen fel tudjam nevelni, mint egyedülálló anya. Ránk a kutya nem kiváncsi. Még egy önkormányzat, szociális intézmény, iskola, egyház, politikus sem kérdezte meg tőlem a 12 év alatt, hogy nincs e valamire szükségünk, sőt amikor egy évig áram nélkül éltünk, csak küldözgettek jobbra balra és a családos egyesület, adott egy zsák penészes szakadt ruhát a gyerekemnek karácsonyra. De nem baj, mert rájöttem, hogy Isten segít az elesetteken egyedül, mindenki más csak a saját kis világában él, egyedül vagyok, mert érdektelensége az embernek engem is megkeményít, de ha Isten velem, ki ellenem? 

You have no rights to post comments