Több mint ötszáz szent kapu nyílt Lengyelországban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. december 17. csütörtök

December 12-én és 13-án több mint ötszáz szent kapu nyílt meg Lengyelországban a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság szentéve alkalmából.

A krakkói egyházmegyében tizenegy, a legősibb, gnieznói főegyházmegyében tíz, a płocki egyházmegyében tíz, míg a varsó-pragai főegyházmegyében harminchat szent kaput nyitottak ki – tájékoztatott a SIR olasz katolikus hírügynökség.

A szentév alkalmából a lengyel püspöki konferencia üzenetet tett közzé elnöke, Stanisław Gądecki érsek, elnökhelyettese, Marek Jędraszewski érsek és főtitkára, Artur Miziński püspök aláírásával. A dokumentum emlékezteti a híveket: az irgalmasságra szólító felhívás mindenekelőtt azt jelenti, hogy a megbocsátás és a kiengesztelődés útján kell haladnunk. Ezek nyújtanak számunkra olyan erőt, amely képessé tesz arra, hogy új életet kezdjünk, bátran és reménnyel tekintsünk a jövőbe. A főpásztorok azt kívánják, bárcsak az irgalmasság szentéve meghozná gyümölcseit, az életstílus megváltoztatását és a megtérést.

A lengyel főváros érseke, Kazimierz Nycz december 8-án Varsó egyik börtönében nyitotta meg a szentévet, ahol az irgalmasság kapui a foglyok celláinak ajtói.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

You have no rights to post comments