A pápa tanácsadóit tanúként hallgathatják ki

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. december 09. szerda

Egyes források szerint a legújabb Vatileaks-botrányt Ferenc pápa december 8-a, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe előtt mindenképp le szerette volna zárni. Sajnos ez nem sikerült, ugyanis az ügy két vádlottjának, Lucio Ángel Vallejo Balda spanyol prelátus és a világi Francesca Immacolata Chaouqui hétfői meghallgatását elhalasztotta a vatikáni bíróság.

Ugyanakkor a bíróság a vádlottak védői által kért tanúkat meghallgatta, akik között ott volt Pietro Parolin szentszéki államtitkár, a pápa tanácsadója, akit Chaouqui védelme idézett be tanúként.
A második Vatileaks-per tárgyalása november 24-én kezdődött. Akkor a vatikáni bíróság úgy határozott, hogy november 30-tól délelőtt és délután is folyamatosan tárgyalnak azért, hogy az első fokú ítélet mindnél hamarabb megszülessen. A védelem a szűk idő keret miatt tiltakozott, ezért december 7-től való folytatás mellett egészen a mostani halasztásig.
2015 októberében egy újabb Vatileaks-botrány robbant ki. A vatikáni ügyészség vizsgálatot indított azzal a két olasz újságíróval szemben, akik már az első botrányban is részt vettek, és nemrég megjelent könyvükben nyilvánosságra hoztak több ellopott és bizalmas vatikáni dokumentumot, és számos részletet közöltek a Vatikán pénzügyi- és gazdasági visszaéléseivel kapcsolatban.
A vád részét képezi, hogy Monsignor Lucio Vallejo Balda prelátustól, a szentszéki gazdasági ügyek prefektúrájának titkárától kapták meg a dokumentumokat. Továbbá lopással és bűnszövetkezéssel vádolják Francesca Immacolata Chaouqui olasz állampolgárt is, aki a Vatikán gazdasági-adminisztratív működését átszervező bizottság (COSEA) tagjaként dolgozott.
(BBC, MTI, 888.hu)

Hozzászólások   

-1 #1 edit 2015-12-10 07:02
ennyit arról, hogy ne itélkezzünk. az egyház milyen csodálatos példája ennek. 
Megloptak, fény derült hiányosságaidra , bűneidre?  Bocsáss meg, javítsd ki hibáidat és lépj tovább. 
Isten itélőszéke helyett, emberi igazságszolgált atásra bízni sorsokat , nem kimondottan hívő magatartás.

tovább megyek, a Pápa le akarja Istent húzni a világba, mintha Ő ok, okozati összefüggés szerinti hatalom lenne.
delfines fényjátékot vetíteni a bazilikára?  
Isten teremtette, Isten el is pusztíthatja, sőt az embert uralkodóvá rendelte  a Föld minden teremtménye felett, mert Isten nem változik, körülmények nem befolyásolják, nem érdeklik olvadó jégsipkák, se halott beluga delfinek, csak a szeretet, ami itéletét befolyásolja, az hogy az éhezőnek enni adj, a bűnösöknek megbocsáss, ne sanyargasd embertársaidat és ha növekedne a szeretet közöttünk, akkor a Földet is meggyógyítja.
az egész átállás alternatív energiákra, azért van mert elfogyott az olaj, valamint mert ez egy új piaci lehetőség, egy új iparág megteremtése a föld megmentése hangzatos kijelentésekkel alátámasztva.
nekünk kisembereknek, újra kell telepítenünk mindent, drága napkollektorok, akummulátorok, új hálózat építése, új háztartási berendezések, magas havi díjak, új autó.... és ugyan úgy lesznek döglött delfinek.
Csak a szeretet ami megmenthet bárkit, mindegy, hogy egy koszos, büdös nagyvárosban élsz, vagy virába borult  kerekerdő közepén.

You have no rights to post comments