Keresztény közvélemény a menekültkérdésről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. szeptember 13. vasárnap

A magyar CitizenGO - amely az elmúlt időszakban több életvédelmi petíciót is köröztetett és küldött a döntéshozó szerveknek - felmérést végzett a tagok körében a menekültkérdésről. Megközelítőleg 4000 válasz érkezett, ebből 3815 volt értékelhető. Ezek közül:

 - 63-an vélekedtek úgy, hogy "mindenkinek be kell fogadnia egy menekültet az otthonába. Így segíthetjük a beilleszkedést leginkább és kerülhetjük el a kulturális konfliktusokat. Embertársainkon segítenünk kell, bármi is legyen az oka az otthonuk elhagyásának."

- 1212-en gondolták azt, hogy "a háborúk sújtotta területekről érkező menekülteket a biztonság helyreállításáig ideiglenesen be kell fogadnunk. A gazdasági (biztonságos országokból érkező) bevándorlókat ne engedjük be Magyarországra. Ezzel egy időben felül kell vizsgálni a háborúkat fegyverekkel támogató országok és Magyarország közötti kapcsolatokat."

- A legtöbben, 2540-en a harmadik választ jelölték be, miszerint "Magyarország ne engedjen be menekülteket, mivel körülöttünk minden ország biztonságos: nincsenek életveszélyben az emberek. A menekülteket befogadó országokra eső anyagi terhekből Magyarország gazdasági mutatóival arányosan vegye ki a részét, mint az EU egyik tagállama. A volt gyarmatosító országok pedig kiemelt felelősséggel és arányosan járuljanak hozzá a probléma megoldásához.

You have no rights to post comments