Ezer, felfegyverkezett migráns Allah Akbar felkiáltással rontott a határnak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. augusztus 16. vasárnap

Mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah Akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre - írja az Alo.

Az incidensre azután került sor, hogy a határrendészek néhány kilométerre a határtól egy nagyobb csoportot tartóztattak fel, akik a forgalmat is veszélyeztetve haladtak Magyarország irányába, hogy ott törvénysértő módon a zöldhatáron lépjék át az államhatárt. A belügyi szervek intézkedésére a migránsok tömege agresszívan reagált, ordítozni és fegyverkezni kezdett, a rendőrségnek ezért vissza is kellett vonulnia a helyszínről - írja a belgrádi lap internetes kiadása.
Végül a rendőri erők átcsoportosítása után sikerült megfékezni a migránsok tömegét, akiknek zöme megtagadott mindenféle együttműködést a hatósággal.
Az erőszakos és vallásilag is fanatizált tömeg egy része valószínűsíthetően, hogy az incidens előtt még a magyarkanizsai menekülttáborban pihent, ahol a teljes ellátás és ingyen wifi mellett készülhettek fel az esti rohamra.
(Alo nyomán, delhir.info)

Hozzászólások   

#1 Petro Mari 2015-08-16 19:19
Nem elég az ima, nem elegen imádkozunk, pedig nagyon nagy szűkségünk van Isten segítségére, kérjűk sokan és sokszor, hogy legyen velünk, óvjon, és vigyázzon ránk!!

You have no rights to post comments