Az Európa Tanács ma tárgyal az újszülött-gyilkosságok jövőjéről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. június 23. kedd

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése június 23-án 8:30-kor kezdődő ülésén tárgyal az újszülött-gyilkosságok gyakorlatának jövőjéről. Egy hosszabb folyamat része a keddi tárgyalás, amely során talán közelebb jutunk a magzati élet elismeréséhez.

Hónapokkal ezelőtt indított, több  mint 200 000 aláírással büszkélkedő petíciónk nyomására a Tanács napirendre tűzte a kérdést. A politikusok vitát nyitnak az emberi élet kezdetéről. Nem tagadhatjuk, hogy egy élve született több hetes magzat méltó az életre. Következésképp megérdemli a minden embernek kijáró segítséget születésének körülményeitől függetlenül.
Ez a döntés történelmi lesz az életvédelem területén. Az európai életellenesség a Noichl-jelentés elfogadásában is megmutatkozott. A nemrégiben indított petíciónk, amelyben felhívtuk a figyelmet az európai parlamenti jelentésre, amely az abortuszok további terjesztésére hívja a tagállamokat, zöld utat kapott a képviselőktől. Hová vezet ez az út?
Bár az európai parlamenti jelentések nem kötelezik a tagállamokat, mégis jól indikálják az Európában tapasztalható tendenciákat. Kedden kiderül, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése, amelyben a magyar parlament képviselői ülnek (és nem a brüsszeliek), hogyan vélekedik az élve született magzatok sorsáról.
Minden élve született embernek joga van az élethez és a megfelelő orvosi ellátáshoz. Az ehhez kapcsolódó petíció:

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke, és hivatalának tagjai (Bureau) részére

Szinte hihetetlen, de Európa-szerte számos esetben születnek úgy gyermekek, hogy már fejlett magzatként, a terhesség 20. hete után hajtanak rajtuk végre abortuszt, de ők túlélik a beavatkozást. Az esetek nagy részében a születést (abortuszt) követően magukra hagyják őket segítségnyújtás nélkül, míg órákon keresztül küzdenek az első lélegzetvételért. Esetenként halálos injekcióval oltják ki az életüket, vagy megfojtják őket mielőtt szerves hulladékként a kukába kerülnének.

Miután az emberi jogi biztos elutasította a kérdést, továbbá a Miniszteri Bizottság sem erősítette meg, hogy minden újszülöttnek joga van az élethez és az egészségügyi ellátáshoz, kérjük, hogy vegye fel a Közgyűlés napirendi pontjai közé ezt az ügyet a Közgyűlés Eljárási szabályzatának 65. cikke alapján.

Kérjük, hogy vizsgálják meg a neonatális újszülött-gyilkosságok gyakorlatát és egyértelműen ítéljék el azt!

Különösen kérjük, vegyék figyelembe, hogy minden élve született emberi lénynek joga van az élethez, a fizikai integritáshoz és az egészségügyi ellátáshoz tekintet nélkül a születésük körülményeire az Emberi Jogok Európai Egyezménye és a Gyermekjogi Egyezmény értelmében.

Az Európa Tanács nem tekinthet el kötelességétől, hogy minden ember alapvető jogait garantálja.  

A koraszülött gyermek is ember, aki védelemre szorul.

Üdvözlettel: (Itt írhatja alá a petíciót: http://citizengo.org/hu )

You have no rights to post comments