Autópályán is összeért Magyarország és Románia

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. június 14. vasárnap

Az építők összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi M43-as és a romániai A1-es autópályát – közölte pénteken az Aradon.ro aradi hírportál. A portál közlése szerint jelenleg a határátkelő kialakítása zajlik, építik a határátkelőhely épületeit és a kamionoknak fenntartott parkolót.

Az Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADNR) illetékesei a portálnak elmondták, a Magyarországot Romániával összekötő autópálya megnyitásához kormányközi egyezmények aláírására van szükség. A munkálatok befejezését júliusra ígéri az építő. A társaság korábban közölte: az Arad-Pécska, a Pécska-Nagylak és a Nagylak-Makó sztrádaszakaszt egyszerre nyitják meg, várhatóan augusztusban, számolt be az MTI.
A Nagylak–Arad autópályán jelenleg egy Pécska és Arad közötti tíz kilométeres szakaszon dolgozik a kivitelező. Itt a szalagkorlátokat szerelik fel. Az autópályát 2013 áprilisában kellett volna átadni, de a CNADNR felbontotta a szerződést a korrupciós ügybe keveredett korábbi kivitelezővel, és új közbeszerzési eljárást írt ki a munkálatok befejezésére. 
A pályaszakaszok átadása után Budapesttől Temesvárig lehet majd autópályán eljutni.
A Székelyföldre tartó autósnak azonban érdemes lesz mérlegelnie, hogy Aradon letérjen a pályáról, és a Maros völgyén haladó E68-as országúton folytassa az utat, mert a temesvári kitérő mintegy negyven kilométerrel hosszabbítja meg az utat.
(index.hu)

You have no rights to post comments