Nagy pofont kapott a homeopátia Ausztráliában

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. június 08. hétfő

Az ausztrál háziorvosok egyesülete, a Royal Australian College of General Practitioners (RACGP) hivatalosan kérte az orvosokat, hogy ne írjanak fel homeopátiás szereket, mert azok hatástalanok. A gyógyszerészektől is azt kérik, ne árulják ezeket a termékeket.

Az RACGP azután adta ki szerdai közleményét, hogy az ausztrál National Health and Medical Research Council (nemzeti egészségügyi kutatási tanács) pár hete közölte: a homeopátia nem mutat jobb eredményeket, mint a placebó.
Az ausztrál Nemzeti Egészségügyi Tanács 1800 tanulmányt összesített, de nem talált semmit, ami igazolná, hogy a homeopátia valóban működik. Az RACGP elnöke, Frank Jones arra figyelmeztet, hogy akik homeopátiát használnak kezelésként, veszélybe sodorják magukat, ha nem mennek el igazi orvosokhoz is. Az elnök szerint a bizonyítékok hiányára reagálnia kell az orvosoknak és a gyógyszerészeknek is.
A gyógyszertárakat tömörítő Pharmacy Guild of Australia szerint a gyógyszertárak egyénileg dönthetik el, hogy továbbra is árulnak-e homeopátiás szereket, a Pharmacy Guild nem hatóság vagy szabályozószerv, így nem dönthet ilyen kérdésekben.
(index.hu)

You have no rights to post comments