Cukiságkampányt indítottak a magyar szerzetesek - képekkel és videókkal!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. június 02. kedd

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája 2015 júniusától integrált kampányt indított „Rendben vagyok. Földön járok, égre nézek” szlogennel. A kampány fő célja, hogy a szerzetesekről alkotott sztereotip képet – miszerint a szerzetes teljes elvonultságban él és naphosszat csak imádkozik - a társadalomban letisztítsa, megszólítva a nehezen elérhető csoportokat is, emellett emberközelibbé tegye őket.

 

 

 A kampány egyik lényeges eleme a Rendbenvagyunk.hu címet viselő weboldal, ahol négy szerzetes mutatkozik be. Ármella 86 évesen is kerékpározik, Didák fényképez, Beáta nordic walkingol és köt, míg Botond motoros zarándoklatokat vezet egy Yamaha FJR motoron ülve.

A róluk – és a későbbiekben más szerzetesekről is – szóló kisfilmeken, az általuk írt blogbejegyzéseken és rövid, pillanatfelvételként megmutatott élettörténeteiken keresztül ismerkedhetünk meg a szerzetesi élet hétköznapjaival, mely tartalom hetente frissül majd. A honlaphoz Facebook-oldal és Youtube-csatorna is kapcsolódik. A hetente publikált blogbejegyzéseket más-más szerzetes jegyzi, olyan témákat választva, mely lehetőséget kínál párbeszéd kialakítására, közös gondolkodásra, bevonódásra.

A kampány során a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája mind az egyházi, mind a világi médiumokban aktív jelenlétet tervez. Olyan stratégiai médiapartnereket találtak mindehhez, mint az MTVA (Duna TV és Magyar Rádió), a Heti Válasz, a KÉPMÁS, a Bonum TV, a Keresztény Élet, a Magyar Katolikus Rádió, a Magyar Kurír, a Mária Rádió, a Szent István Rádió és Televízió, és az Új Ember.

 A kampány aktualitását a Ferenc pápa által 2015-re meghirdetett megszentelt élet éve adta, melynek keretében számos programot szerveznek központi és regionális szinten egyaránt és amelynek egyik kiemelt eseménye a szeptember 18-19-én a Március 15. téren és környékén tervezett Szerzetesek tere.

 A „Rendben vagyok” kampányt és szerzetesek évéhez kapcsolódó kiemelt események pr-kommunikációját az Ester Communications integrált kommunikációs ügynökség jegyzi. A kampányhoz kapcsolódó fotók Gálos Viktor munkái, a rövidfilmeket az OD Pictures készítette.

 

(forrás: Kreatív Online)

You have no rights to post comments