Megbukott egy újabb szélhámos társaság

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. május 28. csütörtök

Nem volt gyógyító hatása a BNM pulzáló mágnesterápiás készüléknek, amit termékbemutatókon népszerűsítettek. A Varosetta Kft. azonnali döntésre is kényszerítette a fogyasztókat az árubemutatókon elérhető árkedvezményt hangsúlyozva. A Gazdasági Versenyhivatal a 6,2 milió forintra bírságolta a céget.

A Varosetta 2012 novemberétől 2013 márciusáig tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert a termékbemutatókon elmondott tájékoztatásai több szempontból is jogsértő volt – írta a GVH. A pulzáló készülékért majdnem 1 millió forintot kértek
A cég valótlanul állította, hogy a BNM pulzáló mágnesterápiás készülék, alkalmas betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására. A GVH szerint csak a termékbemutató ideje alatt és bizonyos feltételek mellett volt elérhető a termék kedvező áron, amivel a fogyasztót azonnali döntéshozatalra késztették, megfosztva őt a tájékozott döntéshez szükséges időtől és alkalomtól. A versenyhivatal szerint az akciós ár sem volt akciós, mivel a cég 990 ezer forintnál többért sosem kínálta a termékét.
Súlyosító körülmények:
- hirdetés a készülék az egészség megőrzésével, helyreállításával kapcsolatos bizalmi jellegű termék;
- a termék fogyasztói ára rendkívül magas, így a termék megvásárlása jelentős beruházásnak tekinthető;
- a megcélzott fogyasztói kör jelentős része – az egészségügyi problémákkal küzdő, és ebből adódóan a hasonló magatartásokra fokozottan érzékeny, döntési folyamatukban sérülékenyebb fogyasztók – fokozottan kiszolgáltatott.
(origo.hu)

You have no rights to post comments