A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. március 13. péntek

"Kedves közeli, s távoli, ismerős és ismeretlen barátok! Eljött az ideje, hogy a betegápolós lista ügyében újra kéréssel forduljak hozzátok. Egy éve már, hogy útjára indítottam a kezdeményezésemet, miszerint összegyűjtöm a szűkebb és tágabb ismeretségben lévő olyan betegápoló néniket, akik már valahol beváltak, akik megbízhatóságukkal, kedvességükkel, ügyességükkel belopták magukat a család szívébe.

Mostanra elég szép lista állt össze, de messze nem olyan széles, mint amekkora az igény. Csak hogy érezzétek a szükséget: egy év alatt valamivel több, mint 180 család kért tőlem segítséget. Ez kétnaponta egy megosztást jelent. Ezt az igényt a legnagyobb jószándékkal sem lehet kielégíteni, ha nincs megfelelő számú, megbízható ápoló a listán.
Lassan mindenki eljut abba a korba, hogy nagyszüleink, szüleink betegségüknél, vagy koruknál fogva állandó segítségre szorulnak, és a mai egészségügyi rendszer erre egyáltalán nincs felkészülve. Egyre inkább az egyetlen megbízható útnak az otthoni ápolás kínálkozik.
Kérek tehát újra mindenkit: Ha tudtok olyan betegápoló nénit (itthonit, erdélyit vagy kárpátaljait – napi néhány órás bejárót, vagy 24 órás háznál lakót), aki valahol, valakinél biztosan bevált, és jószívvel  ajánlható, a nevét, és elérhetőségét, valamint egy néhány soros ajánlást küldjétek el nekem. (A nénivel egyeztessétek ez előre, de nekik ez ellen még soha nem volt kifogásuk.)
Aki már volt ilyen helyzetben, pontosan tudja, hogy milyen fontos lehet egy ilyen segítség. Kérlek, hogy levelemet az általatok ismert  keresztény listákra továbbítsátok!
Szeretettel és köszönettel:
Meszleny Eszter
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
06-30-722-54-52"

You have no rights to post comments