Az élet menete az abortusz és euthanázia ellen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. január 28. szerda

Negyvenötezer ember vonult az utcára a francia fővárosban január 25-én, vasárnap, hogy tanúságot tegyen az emberi élet értéke mellett, és tiltakozzon az abortusz és az eutanázia ellen – az Avvenire olasz katolikus napilap híradása.


A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az abortusz és az eutanázia, az emberi méltóság és az emberi élet védelmének kérdéseire.
„Je suis Vincent Lambert” – írták a transzparensekre. A francia parlament a 2005-ös Leonetti-törvény módosításáról, az asszisztált öngyilkosság bizonyos formáinak elfogadásáról és az aktív eutanáziáról kezd vitát a napokban. A 38 éves Vincent Lambert esete megmozgatja a francia társadalmat: egy súlyos autóbaleset miatt vegetatív állapotban él 2008 óta. Felesége és a francia bíróságok véget akarnak vetni mesterséges táplálásának, míg szülei elkeseredett harcot vívnak az életéért, és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak.


A demonstráción franciák és Európa szinte valamennyi országát képviselő civilek vonultak Párizs utcáira, hogy tanúságot tegyenek az emberi élet értéke mellett.
Fotó: Enmarchepourlavie.fr

Magyar Kurír
(tzs)

You have no rights to post comments