Túl a küszöbön, az új időkbe belépve - Damian Stayne írása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. március 21. péntek

"Ebben a cikkben egy prófécián szeretnék elidőzni, mely a Goodnews 2009 majusi-júnusi számában jelent meg. Ebben kifejzetem a hitem abban, hogy egy új időszak kezdetén vagyunk, amelyet az alázat, az egység és a csodákba vetett hit fog jellemezni, s amelyet mély imaélet és az életünk megtisztítása fog alátámasztani. A cikkben az áll, hogy 2012-re egy teljesen más spirituális környezetben leszünk, és 2014 lesz az új éra kezdete.

Nézzük meg hát, mit is tett az Úr 2009 utánt követő 3 évben. Először is azon az őszön 300 000 ember látogatta meg Kis Szt Teréz ereklyéjét, amely körbeutazta az Egyesült Királyságot. Ez döbbenetes szám, különösen, ha tekintetbe  vesszük, hogy ebben az országban 1 000 000 gyakorló katolikus van mindössze.

A pápai vizit a katolikus egyházat Angliában és Walesben új szintre emelte

2010-ben volt aztán a pápai vizit. Bár már írtam erről (Idők jelei 2011. Május-június száma) fontos most, hogy itt is megemlékezzünk róla, mennyire rossz dolgok történtek az ő jövetele előtt. Sokan azt gondolták, a pápai vizit időzítése nagyon szerencsétlen, hiszen az Egyház még szédelgett a pedofíl botrányoktól. Ateista celebek pedig teljes hangerővel adtak hangot annak, hogy a polgárok meg fogják kísérelni a pápa letartóztatását, emiatt a kormánynak még törvényt is kellett módosítani. Richard Dawkins a világ talán leghíresebb ateistája pedig a pápát „egy vigyorgó  öreg gazember köntösben”-nek nevezte. Sokan csatlakoztak a gúnyolódókhoz és támadásokhoz. Még a Yahoo Hírek is viccelődtek a pápa rovására, annyira biztos volt a média a nyilvánosság ellenérzéséről a pápával és az Egyházzal szemben. A pápai vizit azonban meglepően nagy siker lett, több mint 575 000 ember kívánta látni őt. A pápa alázata és szelídsége egyszerűen belefojtotta a szót az ellenségeibe. A vizit után Longley of Birmingham érseke azt mondta: a katolikus egyház Angliában és Walesben új helyre került…A püspöki konferencia sajtóirodája pedig azt mondta: ez egy új missziós időszak kezdete Britanniában.

A pápai vizit alatt Benedek pápa maga is mondta, hogy az Egyház Angliában és Európában egy új korszak küszöbén áll, megerősítve ezáltal, hogy egy új korszak küszöbén vagyunk.

A dicsőség felhőjének megjelenése

Azóta azt is felfedeztem, hogy William Seymour és Charles Parham, akiket nagyjából úgy tartanak számon, mint a korai 20. századi pünkösdi ébredés atyjait, egymástól függetlenül megprófétáltak egy jövőbeli ébredést. Ez az újraéledés 2009 körül fog kezdődni és az Isten dicsőségének a felhője fogja jellemezni, valamint nagy csodák. Ezek a manifesztációk nem csak egy helyen lesznek láthatóak, hanem világszerte. Ami fantasztikus, hogy ezek a dolgok elkezdtek megtörténni. 2011-ben a dicsőség felhőjét százak látták s filmezték le a kaliforniai Bethel templom felett, további keresztény találkozókon is egyre többen látták, sőt keresztény otthonokban is. Angliában is megjelent, 2 barátom jelen is volt és szemtanúja volt az egésznek. Ez valami egészen jelentős váltást jelent az Istennek az Ő emberei közti jelenléte szempontjából, a különféle Egyházakban. Ezek tehát történelmi jelentőségű áttörések és világszerte sokan érzik, hogy a spirituális atmoszféra változik, de egyikünk sem volt felkészülve arra, amit Isten az azt követő két évben tett!

Ferenc pápa megválasztása- az alázat csodája

Miután  Benedek pápa az Egyházban ugyan kisebbséget jelentő, de mégis botrányokat elkövető réteg miatt bűnbak lett és magára vette a széleskörű gyalázkodást és megvetést amely az Egyháznak szólt, nyugdíjba vonult, az alázatnak ezzel a tettével kihúzva  a szőnyeget  Isten ellenségeinek lábai alól. Mint az Ószövetség bűnbakja, ő is eltűnt a nyilvánosság szeme elől, magával vive  minden bűnt a pusztába, az ő elrejtett életébe. Ez a brilliáns, önzetlen és alázatos tett megtisztította az utat Ferenc Pápa berobbanására, akinek első tette szintén az alázat tette volt: meghajolt a tömeg előtt és az imájukat kérte. Azonnal népszerűvé vált, ezzel az Egyház ellenségeit megzavarta, és a hívőkbe új bizalmat öntött. Ki hitte volna, hogy egy hónappal később a Time Magazin az ÉV Emberének választja? Még Sir John Elton is, aki nyilvánvalóan nem egyházbarát, úgy jellemezte Ferenc pápát, mint az alázat csodáját.

Történelmi ökumenikus áttörések

A történelemben voltak nagy ökumenikus pillanatok, de aminek mi most szemtanúi vagyunk, az precedens nélkül való.  Constantinople Partiárka (az első az egyenlők közt az ortodox pátriárkák közt) részvétele Ferenc pápa beiktatásán volt egy ilyen esemény. Ez nem történt meg 1051 óta amikor az ortodox és a katolikus egyház olyan tragikusan elvált egymástól. Nem történt ez meg 1000 éve! Milyen szépek voltak azok a fotók, melyeken ez a két ember átöleli egymást. Nem csak ez, hanem sok evangéliumi és pünkösdista vezető a világ minden tájáról nagy örömmel vette tudomásul Ferenc pápa beiktatását. Továbbá a kopt egyház vezetője II. Tawadros találkozott Ferenc pápával és elhatározták, hogy minden évben lesz egy nap, amikor a két egyház együtt ünnepli azt, ami közös érték.  A történelmi áttörés nem csak az ortodox, evangéliumi, pünkösdista és kopt egyházakra vonatkozik, de az anglikánra is. Ahogy a GoodNews legutóbbi számában olvashattuk, Cantenbury érseke Justin Welby meghívta a Chemin Neuf közösséget, akik egy karizmatikus közösség ökumenikus szellemmel, hogy lakjanak az ő otthonában a Lambeth kastélyban. Jövő évben Ferenc pápa meglátogatja I Kirill moszkvai pátriárkát, az orosz ortodox egyház fejét, ahova 150 millió hívő tartozik, ezzel az egész ortodoxia mintegy felét képviselve. Ez még soha nem történt meg eddig. Kirill pátriárka ezt mondta nemrégiben: Sosem volt egyházainkban ennyi közös még. Ezek csodás események Isten embereinek a történelmében, az egység területén. 

Nagy előrelépés a csodákba vetett hitben 

Nem csak az egység és alázat területén látjuk a jelentős és csodás tevékenységét a Szentléleknek, de a csodákba vetett hitben tett növekedésben is. Még maga Ferenc pápa is arra kért minket, hogy imádkozzunk csodákért. 10 éve járok egy ökumenikus találkozóra, melyet vezetők részére szerveznek. 5 évvel ezelőtt engem és egy másik embert megkértek, hogy osszuk meg a tapasztalatinkat a csodás gyógyulásokról, melyeket megtapasztaltunk, mert abban az időben ez extrának számított. Amikor ebben az évben újra beszéltünk, mindenki egyetértett azzal az egész csoportban, hogy Isten sokkal több csodás gyógyulást ad napjainkban. Ez a tapasztalat visszatér sok más keresztény téren is, egészen a halottfeltámasztásokig. Halottfeltámasztások végigkísérték az Egyház történelmét. Azonban az utóbbi időben extra módon megszaporodtak ezek. Egy igen elismert szolgálat, melyet Heidi Baker és Roland Baker csinál, az utóbbi 5 évben 450 halott feltámadásáról számol be. Számomra megerősítette ezt Randy Clark email-e, aki Bakerék közeli barátja, és akiről tudom, hogy nagyon óvatos a statisztikákkal. Én magam is ismerek két embert , aki feltámasztott halottat. Az egyház történelemben példa nélkül való a halottfeltámasztások ilyen mérete. 

Prófétai konzultáció Betlehemben- A JEL 

Csodálatos volt ezeket az Új Idők jeleit látni az egyházban, de nem éreztem azt, hogy a katolikus karizmatikus megújulás ezzel együtt átlépett volna már a küszöbön. 10 éve őszintén vágyom a jelre, hogy ez a küszöbátlépés megtörténjék. Úgy éreztem magam, mint Simeon a templomban, figyelmesen várakozva a Messiás megjelenésére. Aztán november 15-én 2013-ban, az ICCRS prófétai konzultációt tartott Betlehemben, melyről Michelle MOran írt a  legutóbbi GoodNews-ban. Egy barátom, aki szintén ott volt, küldött egy smst, hogy a vezetők bűnbánatot tartottak és az Úr adott egy próféciát a katolikus karizmatikus megújulás számára: Elfogyott az erőtök-gyertek hozzám! És ebben a pillanatban visszatért a világítás a terembe, amely pár órával azelőtt ment el. Amikor ezt olvastam, azonnal tudtam, ez A JEL, amelyre vártam. Vége a várakozásnak, beléptünk a Jordánba, amely kettévált. És hogy ezt teljesen megerősítsük, Ferenc pápa ezév júniusában egy hatalmas katolikus karizmatikus rendezvényen fog prédikálni Róma olimpiai stadionjában. Itt vagyunk hát 5 évre 2009-től, Isten kegyelméből kétségkívül a keresztény egyházak és a katolikus karizmatikus megújulás új időszakában. Mint Józsuénak, nekünk is lesznek új harcaink, de azt hiszem, nagy győzelmekre számíthatunk. Hiszek abban, hogy ahogy elkötelezzük magunkat az imának, az életünk megtisztításának nagyobb dolgokat fogunk látni, a Királyság egyre gyorsabb és erőteljesebb megjelenését, az alázatban, egységben és a csodákba vetett hitben, ahogy ezt az Új Időszak elhozza.

Bizony mondom nektek, hogy sok próféta és király akarta látni, amit ti láttok és nem látta, hallani, amit ti hallotok és nem hallotta.”Lk 10.24.

Micsoda kiváltság Isten kiválasztottjaként, keresztényként élni napjainkban!"

 

Copyright Damian Stayne 2014 Fordította: Tobisch Bori A cikket lásd bővebben:

http://hagiosz.net/?q=node/1635


(Damian Stayne, hagiosz.net, circo blogja)

You have no rights to post comments