Dolan bíboros: Az egyház foglalkozik a homoszexuális párokkal, de kapcsolatukat nem legalizálja

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. március 13. csütörtök

A katolikus egyház a jövőben fokozottabban foglalkozik majd az azonos nemű párok élethelyzetének problémáival – mondta Timothy Dolan  bíboros az NBC-nek adott interjúban. Ez azonban nem jelenti ezen életközösségek legalizálását.

Dolan bíboros az interjúban arról beszélt, hogy Ferenc pápa foglalkozni kíván az azonos nemű életközösségek problémájával, és felül kívánja vizsgálni, hogy miért legalizálják egyes államok az ilyen párok együttélését. Ez azonban nem jelenti azt – hangsúlyozta a bíboros –, hogy egyetértene a kapcsolat legalizálásával. 

A házasság férfi és nő között létrejövő szövetség, és ez nemcsak a vallás tanítása, hanem meghatározó jelentőségű a társadalom és a kultúra számára is – nyilatkozta New York érseke. Látnunk kell, hogy a házasság intézménye nemcsak az egyháznak fontos, a társadalmunk és kultúránk szenvedné meg, ha a férfi és nő között létrejövő életszövetség elveszítené tartalmát – hangsúlyozta.

Az amerikai televíziótársaság Ferenc pápa egyik július végi megnyilatkozásához kapcsolódva tette fel a homoszexualitással kapcsolatos kérdést Dolan bíborosnak.

Magyar Kurír

You have no rights to post comments