Extrém ügyek: kígyót dédelgető lelkész, sátánista sorozatgyilkos

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. február 17. hétfő

Amikor a józan ész "elmegy", jönnek a hiedelmek és extremitások: lelkész, aki azzal akarja bizonyítani a hitét, hogy mérges kígyókat ölelget (aztán meghal), fiatal nő, aki sátánista sorozatgyilkosnak vallja magát... két valódi eset az elmúlt hetekből:

 

1. Kígyóharapásban meghalt a kígyóbűvölő sztárlelkész

Kígyóharapásban meghalt egy Kentucky állambéli lelkész, aki azzal vált híressé, hogy azt terjesztette: akit az Úr felszentel, azt nem veszélyezteti a kígyóharapás. A férfi még valóságshow-ban is szerepelt az állataival, a National Geographic csatorna foglalkozott vele külön műsorban, számol be a CNN. Jamie

Amerika déli államaiban a 20. század eleje óta élő hagyomány a kis pünkösdi egyházakban a kígyóbűvölés. A Bibliára, azon belül is Márk és Lukács evangéliumára hivatkoznak ("Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és azok meggyógyulnak", illetve "ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek".)

Coots a CNN beszámolója szerint harmadik generációs kígyóbűvölő volt, és arra készült, hogy ezt a gyakorlatot és az egyházát a fiára hagyja. A férfit tavaly februárban egy év próbára bocsátották, amiért mérges kígyókkal lépett be Tennessee állam területére. Ott éppen azért tiltották be 1947-ben a kígyóbűvölést, mert öt embert martak meg templomokban a kígyók. Cootsot 2008-ban azért tartóztatták le, mert 74 kígyót tartott otthon.


2. Sátánista vagyok és sorozatgyilkos

Brutális gyilkosság miatt van őrizetben az a 19 éves amerikai nő, aki meglepő interjút adott egy helyi lapnak: azt mondta, hogy sátánista, és már 13 éves kora óta gyilkol, és legalább 22 embert megölt.

A 19 éves Miranda Barbourt gyilkossággal vádolták meg az Egyesült Államokban. A hatóságok szerint a pennsylvaniai nő férjével együtt megölte Troy LaFerrarát, akit az interneten, a Craigslist nevű apróhirdetési oldalon ismertek meg. A társaságot kereső férfit egy autóban ölték meg: a nő halálra szurkálta, miközben a férje egy kötéllel fojtogatta. A pár bevallotta a gyilkosságot.

A nő már a börtönben interjút adott egy kis helyi lapnak, és meglepő kijelentéseket tett. Azt állította, hogy nemcsak ezt az egy gyilkosságot követték el, hanem már legalább hat éve gyilkol, és legalább huszonkettőnél tart. A nő sátánistának vallja magát, és azt mondja, már 13 éves korában, Alaszkában tagja lett egy szektának, azóta gyilkol. „Nem érdekel, hogy hisznek-e nekem. Csak szerettem volna már elmondani mindezt” – mondta a nő a lapnak.

A rendőrség vizsgálja a nő állításait, és a nyomozásba bevonták az FBI-t is. Egyelőre semmi nem bizonyítja, hogy igazat beszél.

A nő és 22 éves férje három héttel LaFerrara megölése előtt kötött házasságot. Az ügyészség halálbüntetést kért rájuk, az ügyvédeik azt szeretnék elérni, hogy pszichiátriai kezelésre ítéljék őket.

(origo)

You have no rights to post comments