Halálosztó gyerekek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. november 01. csütörtök

Egy város, ahol az erőszak és a bandaháborúk mindennaposak, az államtól pedig hiába vár segítséget az ember. Nézz szembe azokkal a fiatal, nem ritkán még gyerek bűnözőkkel, akik Port Moresby utcáit uralják! (Képekkel)

 

cím_32.jpg

Stephen Dupont ausztrál fényképész Afganisztán és Irak után úgy döntött, hogy a világ bűnözéssel leginkább fertőzött és egyik legkevésbé élhető városában készít fotókat.

Az Ausztrália észak-keleti csücskében található szigeten, Pápua Új-Guineában „a bűnözés annyira elszabadult, hogy az országban a legdinamikusabban fejlődő iparágat a személyes védelmi szolgáltatások jelentik" – állítja a fotós.

1_22.jpg

2_17.jpg

3_16.jpg

Port Moresbyben a munkanélküliségi ráta hatvan százalékos. A törzsek közti háborúskodás révén a rablások és gyilkosságok mindennapossá váltak, amit csak súlyosbít a rohamosan terjedő HIV-vírus okozta kilátástalanság.

Hogy bemutathassa ezt a veszélyes világot, az ausztrál fotós a helyi bandák, a raskolok (a bennszülöttek nyelvén ez bűnözőt jelent) közösségét próbálta megörökíteni. Képein nagyrészt fiatal, munkanélküli felnőttek és tinédzserek pózolnak saját készítésű fegyvereikkel.

4_17.jpg

Sokan épp a védelem, vagy a túlélés miatt fordulnak a bandák felé. Annak ellenére, hogy ezek a csoportok magukkal hozták az erőszakot, néhányan mégis modern kori Robin Hoodként tekintenek rájuk, a korrupt vezetőikre és rendőreikre ugyanis nem számíthatnak.

5_14.jpg

6_12.jpg

kivultagasabb.blog.hu

You have no rights to post comments